Szerdán késő este, nem sokkal éjfél előtt áll együtt a Hold a Rák csillagkép olló csillagaival az Oroszlán állatövi jelében. Az együttállás rövid, pár óra, ám nagyon hatékonyan tudjuk épülésünkre fordítani erejét még e kései, avagy – csütörtöki szemszögből nézve – korai időpontban. Vegyük először szemügyre az Oroszlán felől, zodiákusi szempontból az égi helyzetet.

A rálátás és a világosságra törekvés erői munkálkodnak bennünk, nyitottak és hajlandóak vagyunk lelki világunkba betekinteni, érzelmi mezőink fölött felderítő repüléseket megejteni. Az Oroszlánban ott a legjobb értelemben vett uralkodói szeretet is; ez a magas minőségű szeretet-energia itatja és hatja át érzésvilágunkat.

A Rák csillagképe a hármasságról szól: befogadás-táplálás-elengedés, szokás anyai hármasságnak is nevezni ezt a szent hármasságot. A Hold ezekben az órákban az elengedést szimbolizáló ollónál halad el, lehetőséget kínálva a valódi elengedésre, elénk téve a kötelékek elvágásának döntését. Éljünk az Oroszlán erényeivel, lássunk tisztán és világosan, azaz őszintén szembesüljünk vele, mely kapcsolatainkban rekedtünk meg az anyai hármasság valamelyik szakaszában. Figyelem, attól, hogy anyainak hívják, ez férfiakat is érint, ez ugyanis nemek fölötti, avagy nemeken túli minőség akkor is, ha a Rák alapvetően női energia. Ismerjük fel, hol működünk fojtogatóan, mikor és kivel szemben munkálkodik szeretetünk mélybe húzó polipként. Lássuk meg, utána pedig bátran vágjuk el ezt a kötést, ezt a köteléket, tudva azt is, hogy a szeretet szálai ettől csak erősödni fognak, hiszen nem azt vágjuk el, hanem pont az őt (is) gyengítő béklyókat. Éljük át, hogy a kötetlen szeretet mennyivel szebb és magasztosabb, mert benne már ott a bizalom és a szabadság ereje is.

kép: www.artwallpaperhi.com

Pin It on Pinterest

Share This