2017. Sze 13. 0

Láss és érts!

Csütörtöktől sextil fényszögön keresztül működik együtt az Oroszlánban járó Vénusz a Mérleg jelében vándorló Jupiterrel. Ez az energetika a megértésre törekvést, a (jól) működő dolgok elérését hívja életre. Pénteken legerősebb a bolygók szövetsége, mely vasárnapig fut ki. A Vénusz a rálátás és a világosságra törekvés asztrológiai jelében segít emberi kapcsolatainkra – különös tekintettel párkapcsolatunkra – torzító lencsék nélkül tekinteni; támogatja a kettőnk közt húzódó szálak felfényesítését. Ez az állomás kitűnően alkalmas a sallang- és elvárásmentes szeretet szabadságot adó auráján át látni a Társat és ölelni át.

A Jupiter a Mérleg jegyében halad, melyet a zodiákus tükörházaként is szokás említeni, hiszen itt erősödik fel a másik megismerésének inspirációja, hogy harmóniát, szépséget és egyensúlyt (a mérleg szimbólumát) érhessük el. A szeretet bölcsességének égi vándora tartja kezében a tükröt, melyben a társ által látom meg önmagam olyan oldalait, melyeket eddig talán nem akartam/mertem meglátni. Nagyon mély tanítások érkezhetnek – megfelelő nyitottsággal felvértezve – ebben az időszakban, ami mind-mind igazi kincs, kozmikus ajándék. Nem mellesleg asztrozófiai szempontból a Szűz csillagkép angyali részében járó Jupiter a szárnyas segítőinkkel való finom összekapcsolódást és az ő támogató erejükhöz való fordulást is segíti.

A két bolygó a megértésre törekvés erőin át kapcsolódik össze, a Vénusz, mint kapcsolatbolygó a Jupiterrel a kapcsolatok jelében: ne menjünk el e mellett a nagyszerű lehetőség mellett. A mostani napok különösen alkalmasak, hogy megértsük a másik érzéseit, lelkét, hogy valójában mit érez, mit szeretne. Le tudjuk venni és tenni saját szemüvegünket, melyen át önnön szűrőink torzításával szemléltük a Kedvest – vagy bármely embertársunkat. Lehetőséget kapunk a Te és az Én képét tisztán szemlélni és úgy egymásra tenni, hogy az a magasabb minőségű Mi fénnyel átitatott ábráját adja ki.

kép: www.1freewallpapers.com

Szólj hozzá(nk)!