2018. Már 04. 0

Lassuló Jupiter

A Jupiter egyre lassabban halad előre – már ahogyan a földről nézzük -, majd jövő szombaton, március 10-án irányt vált és egészen július 11-ig retrográd, azaz látszólagosan hátráló mozgást végez. A következő négy hónapban jelentősége lesz ennek a hátrálásnak, ám most a fordulat előtti napokra koncentráljunk, az a harmadévnyi történés legyen egy külön mese tárgya. Elöljáróban csak annyit, hogy a retrográd Jupiter segítségével elképesztően sok, régóta húzódó, nehézkes dolgunkat tudjuk ima, meditáció segítségével véglegesen megoldani; úgy, hogy az a jövőben már ne köszönhessen vissza. Pont.

A most kezdődő hetünk hangsúlyos üzenete belső, mély igazságaink mérlegelése. Ez az, amivel valójában dolgunk adódik most: a külső, a matériában testet öltő látszatvilág látszatigazságaitól elkülöníteni saját, mély, belső igazságainkat és azt is megnézni, hogy ezek miképpen viszonyulnak a Nagy Igazsághoz. Saját mikrokozmoszunkat mérjük össze a (makro)Kozmosszal, megvizsgálva, vajon tényleg azok szerint az időt nem ismerő, azon átívelő fény- és szeretetminőségekre alapozva éljük életünket? Ez kulcsfontosságú a jövőnk szempontjából; hiszen a Jupiter a Mérleg csillagképének jövő oldalán tartózkodik éppen; a megértést pedig a szellemi erőink kézben tartására ösztönző Kígyó Feje csillagkép erői támogatják.

Persze értelmezhető asztrológiai értelemben is a lassulás és sűrűsödés: Ha innen nézzük, a Skorpió álmokkal, titkokkal, ösztönvilággal foglalkozó cikkelyében jár a szeretet bölcsességének égi vándora. Gondoljuk végig, milyen igazságokat adnak belső folyamataink, milyen bölcsességet hoznak az álmok. Töprengjünk el, a misztikus tudás által hogyan kerülünk közelebb a tudás fényéhez, az Isten keresése hova vezet el? Hogyan érjük el az érzelmi biztonságot az álmainkban kódolt tudás által?

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!