Valódi hatalmad mértékét a problémákhoz való hozzáállásodon mérheted le. Nem a vagyonod és a befolyásod kiterjedése határozza meg, mennyire uralod önmagad és a téged körülvevő világot. A nincstelen gyakran szabadabb, mint a pénzzel bélelt rettegő. De nézzük, miért indult ilyen súlyos felütéssel a mai bejegyzés.

A flow csodás dolog. A kifejezés „atyja,” Csíkszentmihályi Mihály tavalyelőtt tette át székhelyét más dimenziókba, a földi valóság fölé emelkedve. Hozzá kötődik a wikipédiáról idemásolt definíció: „A flow-élmény az elme működésének egy olyan állapota, melynek során az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amitől örömmel töltődik fel, abban teljesen feloldódik, minden más eltörpül mellette, bármi áron folytatni törekszik.”

Csodálatos dolog ilyen áramlásban élni, létezni, működni. Mintha összebeszéltél volna a Jóistennel, Szélanyával, a mágusokkal, hogy haladási irányodtól függetlenül intenzív hátszéllel támogassák suhanásodat. Erre én is beneveznék. Zárójel: tudom, tudom. Állami dotációval is lehet elektromos rásegítésű bringát venni. Nem az én választásom, ehhez túl konzervatív vagyok. Tekerni connemarai dolog.

Időnként az eltűnő hátszélnél is komolyabb akadályok bukkannak fel. Szembeszél. Defekt. Ha pedig leszállunk a drótszamárról, ezer és egy formában ölthetnek testet. A rájuk adott reakciód mutatja meg, ki is vagy valójában. Mert itt már nem működik a megjátszás, a mosolygós, kézből szívet formázó szelfi.

A felmerülő, téged kizökkentő minőség vajon probléma, vagy megoldandó kihívás/feladat? Ez a kérdés, pontosabban a rá adott – őszinte! – válaszod árazza be pillanatnyi helyzetedet. Ez nem megfellebbezhetetlen verdikt. Szó nincs arról, hogy sínen mozgó, az önálló helyváltoztatásra képtelen bányacsille lennél. Egyszerűen csak tudd, hol tartasz éppen.

A spirituális szintfelmérés az önmagaddal – és persze rajtad keresztül a külvilággal – szembeni őszinteségi fokod miatt bír jelentőséggel. Ehhez kínál kozmikus segítséget a Nap és a Szaturnusz szerdától péntekig tartó együttállása.

Könnyű lenne az alacsony szinteket rásütni a két égitest találkozójára. Azaz: nehézségekkel találkozol. Lemérheted akaraterődet. Légy szívós és ha kellő mennyiségű fogcsikorgatást tudhatsz magad mögött, egy fokkal kevésbé lesz nyomasztó. Nem ragozom tovább, hiszen ez már réges-régen nem pálya számodra.

A felbukkanó, a megoldást tőled váró minőségek fogadása a kulcs. Az attitűd, amivel hozzálátsz a munkához. Ha a teniszben a fogadó játékos duzzogna, hogy miért nem ő adogat folyton, sehogyan sem nyerhetne. Neked sem kifizetődő taktika. Nem vagyok a fehér sport nagy szakértője, legfeljebb földszintes műkedvelőnek nevezhetem jó szívvel magam. Mégis, egy kijelentést azért megkockáztatok: aki hozza a saját adogatását és a másiktól igyekszik több pontot elvenni, fél lábbal már a győzelem kapujában áll. Ehhez pedig az a bizonyosság kell, hogy ugyan a másik fél szervál, ami papírforma szerint előnyösebb, de nem állhatok leeresztett ütővel, feltett kézzel. Kutya kötelességem – önmagam miatt – a lehető legtöbbet megtenni.

Belső erőd pedig az összeszedettség segítségével kap igazán szárnyra. Akkor is, ha régebben nem jeleskedtél ezen a területen. A Nap-Szaturnusz kézfogó a Vízöntő asztrológiai jelében köszönt ránk. Felszabadít és megtisztít. A mindennapok érezhető-megélt-megtapasztalt valóságában.

Külön szépség, hogy a mélyebb huzalozás területén is képes vagy javítani-kiigazítani. Mert csillagképi értelemben is a Vízöntő az érintett fényábra, mégpedig a vizet zúdító emberalak. Azaz: korábbi (akár számtalan…) bukásod ellenére vizsgázhatsz jelesre a jelenben. Ehhez csak jelen kell lenned; te magad, az ember kell(esz). Tudatosítsd, hogy nem bosszantó akadályhalom gördül rád, hanem nemesítő inspiráció. Ami segít a legjobb énrészedet – kellő koncentrációval – felszínre hozni. Ami mást bosszant, számodra ajándék. Így élvezheted ki az égi állás kínálta öles lépéselőnyt.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This