Elérkezett az ideje a múlt sarának és a múlt sz@rának leveretésére, kézbe a magasnyomású mosót és lássunk munkához! Az ösztönzést pedig a Vízöntő csillagképébe megérkező Naptól kapjuk, aki amúgy a Vízöntő asztrológiai jelében jár. Mielőtt keserves és fárasztó, szenvedésekkel teletűzdelt munkálkodásra gondolnánk, amitől mi is tetőtől talpig eltrutymósodunk a visszacsapódó szmötyitől, emlékezzünk az időszak játékosságára, a Delfin és a Kiscsikó csillagképei okán. Ki mondta, hogy nem lehet nevetve takarítani és a pöcepucolás önkéntelen rókázással árukapcsolva működik csak? Ha nem az ürülékre, üledékre koncentrálunk, hanem a tisztulásra és a felszabadulásra, már sokkalta könnyebben tudunk tovább takarítani, mindössze egy apró fókuszváltást érdemes megtennünk és máris ránk köszönt a munka édes öröme.

A Vízöntő is kettős csillagkép, a múltba ömlő vize a Bak fölé, a jövőbe áramló pedig a Halak alá zúdul. A mostani napok múlttisztító folyamatában ott a részletekre figyelés, az aprólékos, precíz rendbetétel, ezzel a késztetéssel elkerüljük az elnagyolt, elkapkodott érzelmi lomtalanítás csapdáját. A Bak magas szintű minőségei támogatják, hogy a múlttal kapcsolatos tisztító, tisztázó tevékenységeink alaposak és minden részletre kiterjedőek legyenek. Erre az állomásra egyfajta középpontként is tekinthetünk: a jelenben van lehetőségünk a múltat tisztítani, majd a jövőért tenni. Ez maga a felszabadulás, a szabaddá válás; a múltba ragadottság és a jövő iránt érzett aggodalmakból a jelen örömébe megérkezés által.

Ne gondoljuk, hogy szerszámok és tisztítószer nélkül hagy bennünket a Kozmosz. A múlt megtisztításának egyik leghatékonyabb oldószere a megbocsátás. Sokkal jobb a Hypónál és az egyéb, klóros cuccoknál, mert károsodás nélkül akár ihatunk is belőlük; belső használatra ugyanolyan jók, mint külsőleg alkalmazva. A múlt blokkjait, zárványait végignézve ismerjük fel, mi volt számukra a tanítás, ami által többé váltunk. Amint leesik, hogy a másik fél tanítónk volt, aki helyzetbe hozott, már automatikusan érkezik a megértés; aminek egyenes következménye a megbocsátás. Ezért írtam az elején, hogy örömmel, megkönnyebbüléssel is lehet régi, ránk száradt matériát takarítani, hiszen ez a folyamat jó, felszabadító és nem csikorgó fogas-görcsölős.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This