Szombaton este nyolc és tíz óra között halad el a Hold a Szűz zodiákusában az Oroszlán csillagkép nemző szerve előtt, a Denebola csillagnál. Ő a csillagkép második legfényesebbike, az első a Regulus, róla már esett szó korábban. A mostani Hold-Denebola együttállás igazi érdekességét az égi körítés adja: ebben az időben ugyanis egy egyenlő oldalú háromszög rajzolódik ki az égen, a Hold, a Plútó és a Mars részvételével. Az egyenlő oldalúság miatt mindhárom bolygó az emelő erőket megtestesítő trigon fényszögön kapcsolódik össze, így tudjuk, hogy ez az időszak abszolút és hatványozottan hordozza magában az emelkedést, a kiemelkedést.

A Hold a teremtő erőket szimbolizáló nemzőszervi résznél halad, ami lelki szintű, érzelmi termékenységet jelent. Ösztönös gondolatok, sugallatok, álmok formájában érkező kreatív, a nemes nemzés minőségét magában hordozó energiák ébredése kíséri az együttállást, amiben ott az erő és az erő uralásának vonulata is. A Hold zodiákusi értelemben a Szűz jelében jár, így ezek a sugallatok mind-mind megtalálják saját helyüket a nagy egészben, a rendszer szerves alkotóelemiévé emelkednek a kellő időben.

A Bakban járó Plútó szállítja a mélységekbe merülés és az innen kiemelt megoldások erejét. A megoldás és az előrelépés hangsúlyos, akár úgy is, hogy kő kövön nem marad, mert ez az erő egy radikálisan új medret kíván vájni életünk eddig esetleg lustán hömpölygő folyójának. A Plútó okán itt a lélek mélységeiből emelkedik ki a megoldást hozó teremtő minőség, amiben ott munkálkodik a változás ereje.

 

Ha pedig erő, akkor a Mars is beszáll a buliba és a Bika jeléből – ami „amúgy” is a teremtést és a stabilitásra törekvést testesíti meg – dobja be a közösbe az emelő erőt, a tüzet, a lendületet. Vegyük észre, hogy mennyiszer bukkan fel az erő minősége és az emelkedés ebben a kozmikus háromszögben. Vegyük észre és aknázzuk ki, éljünk vele, hiszen értünk van, a földi utazót hivatott segíteni. A vörös bolygó által megjelenik az önmagunk felet aratott nemes győzelem minősége, az a belső harc és küzdelem, ami mentes az ezekre a szavakra általában rakódott agresszív zöngéktől, ellenben képviseli a nemesedés útját és a lehúzó erőink fölött kivívott szépséges diadalt.

 

A három princípium körtánca fényesíti a szombat estét, érdemes tudatosnak lennünk rá és nem észrevétlenül hagyni elbattyogni mellettünk az emelkedés erőinek szent hármasságát.

 

kép: www.sanjaperic.com

Pin It on Pinterest

Share This