Március hetedikén több dolog is történik az égen, ami miatt ez egy rendkívül csodás nap. Az első és legfontosabb, hogy a Halak asztrológiai jelében járó Nap, központi csillagunk, ekkor áll együtt egzakt módon a zodiákus ezen szeletének Urával, a Neptunusszal. Ez az együttállás egészen fantasztikus módon nyit meg tár szélesre kapukat; mégpedig olyan kapukat, amiken keresztül lelkünk mély rétegeinek bölcsessége a mindennapok világába megérkezhet. Pár gondolat már szólt erről a találkozóról, mintegy beharangozó-jelleggel, érdemes ismét átolvasni az ott írtakat. Két lélekbolygó ismeretes, a Hold lelkünk „sima, hétköznapi” rétegeit (is) képviseli – milyen profán ilyen megkülönböztetés ezzel a megszentelt területtel kapcsolatosan. A Neptunusz viszont az igazán izgalmas minőségek jelölője: lelkünk legmélyebb, rejtett rétegei tartoznak hozzá, ahogyan Poszeidónhoz is a távoli, mély, háborgó tengerek.

Vegyük észre, hogy ez a tenger nem rossz. Sőt. A félelem sokkal inkább az ismeretlennek szól: vajon milyen lények lakják ennek a víznek a mélyét? Mi lapulhat odalenn? A csütörtök támogatja, hogy a Nap ragyogó-aranyló fényét most koncentráltan ide irányítsuk, saját lelkünk mélységeibe. Világosságot (és biztonságot!) teremtünk cselekvő énünk égi szimbolizálójának éltető-tápláló sugárzásával; tisztán és pontosan látjuk, mi van odalent, a mélységben. Miután megismertük, már fel is tudjuk hozni, felemelni a felszínre, hogy rendbe tegyük, megoldjuk. Bármi, ami bennünk van, az kompatibilis velünk, azaz nem tud olyan rettenet lenni lelkünk akármelyik bugyrában, melynek feldolgozásához ne lenne meg a kellő talentumunk.

Fontos tudnunk, hogy ez a nap a lelkünkkel való foglalatosságé is. A Halak asztrológiai jelében találkozik a két princípium, ez is a mélységek bejárását támogatja. Ideje van együtt lenni legbelső minőségeinkkel és barátságban, harmóniában minőségi időt tölteni velük. Hihetetlenül szép egység-élmény, a ráncok kisimulása, a dolgok valódi elrendeződésének érzése kíséri a Nap-Neptunusz energetikáját. Fényesítsük ki és simogassuk meg önnön lelkünket!

Külön mese fog szülni a Bika jelébe visszaérkezett Uránuszról is, de jó tudnunk, hogy elképesztően intenzív termékeny erőket ébreszt ez a nap, mikor hátráló útja végeztével a Kos cikkelyéből újra a Bikába érkezik meg a zsenialitás, a szabadság és a tisztaság bolygója. A Halak-Neptunusz együttállás és a Bikába érkező Uránusz egyidejűsége olyan, mély lélekből fakadó teremtéseknek ágyaz meg, melyek akár sorsfordító, életet megváltoztató, emelő jellegűek lehetnek.

 

https://www.facebook.com/events/400514767391180/

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This