Van, hogy nem az egész jövőd múlik egy mozzanaton.

Nem minden égi helyzet hordozza magában a végzet leheletét.

Igen, az is megeshet, hogy egy kozmikus mozzanat egyszerűen csak megcirógat, minden komolyabb rángatási szándék nélkül.

Ma éppen egy ilyen, alapvetően a lelkedre ható bolygó-kapcsolódásról szeretnék mesélni neked.

A két főszereplőt Holdnak és Neptunusznak hívják. Máris választ kapunk a felsejlő kérdésre: mindketten lélek-jelölők. Ők állnak szemben egymással január 12-én, csütörtökön. Mielőtt tovább gombolyítanánk a történetet, egy egészen rövid kitérőt teszünk. Nem magyarázkodás miatt, csupán a mélyebb, teljes megértés kedvéért.

A Hold meglehetősen gyors haladású égitest. Nagyvonalúan számolva 28 nap alatt kerüli meg Földünket; egy napon 12-14 ívfokot tesz meg. Ebből következik, hogy rövid ideig tanyázik egy-egy ponton, ám azt gyakran, azaz havonta felkeresi. Emiatt olvashatsz ritkábban úgynevezett Hold-tranzitokról, azaz égi kísérőnk pillanatnyi helyzetéről. Két kivétel viszont erősíti a szabályt: a teli- és az újholdak. Előbbi esetén szemben-, utóbbinál együtt áll központi csillagunkkal, a Nappal.

Csütörtökön déltájtól kora délutánig egzakt a két planéta, Hold és Neptunusz farkasszemezése. Ez a fényszög a kiegészülésről, a teljességre törekvésről szól. Azaz: erős és mély érzelmi érintettség jár a nyomában.

Nem, nem sorsfordító energia. Tényleg nem fog leszakadni az ég. Nincs teher a válladon; semmit az égvilágon nem szalasztasz, nem szalaszthatsz el. Csak nyerhetsz.

A legeslegrosszabb, ami történhet, hogy egy kicsit elbizonytalanodsz. Mintha valaki feljebb tekerné félelmeid, aggodalmaid hangját. Ez akkor történhet, ha amúgy is hajlamos vagy a rettegésre és a pánikra, mégpedig függő és elváró módon. Azaz: kétségbe esnél, ha maga Gandalf állna eléd legendás varázsbotjával, hogy egy pöccintéssel végleg megszabadítson tőle. Ezt tekinthetjük alacsony szintnek, ahol egy tranzit megélése sem ostromolja a hegycsúcsokat. Ez téged nem befolyásol, csak tudj róla.

Ihletett megérintettség. Ez az égi apropó elgondolkodtat, mit is kéne tenned, min kéne változtatnod. Amikor azt írom, „elgondolkodtat,” ne a szó hétköznapi értelmében kódold vissza. Nem az agyadat veszi célba; annál mélyebbre, belülre érkezik a kérdőjel. Az agyalást amúgy sem árt félretenni. Elméd, szürkeállományod remek és hű társad, ám végrehajtó jellegű, nem pedig döntéshozó. Utóbbi feladatra szíved, lelked szerződött. Rá gyakorol stimuláló hatást Hold és Neptunusz oppozíciója.

Belső összekapcsolódás, lehetőség a tisztánlátásra és egy minőségibb továbblépésre. Tudnod kell róla, a Hold az Oroszlán csillagkép második legfényesebb csillagától, a Denebolától érkezik a kapcsolódásba. Ez a nemes vad nemző része; innen erősödik a tett vágya, motivációja. Letisztázva, szívdobbanva; szépen és igenlően.

Ennyi. Nem több, nem kevesebb. éppen elég.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This