Érezni, hogy élsz – az igen! Túrázni jó, mert érzed, áramlik a vér az ereidben. Ősszel tenni a legjobb, mert olyan színekkel kényeztet a Természet, amik amúgy nincsenek is. Csak itt, csak most, csak neked. De nem loholhatsz erdőbe űzött versenylóként. Akkor az egész semmit nem sokat ér. Kell, hogy legyen ritmusa. Az intenzív mászást kövesse megpihenés. Igen, jó leülnöd a nagy, mélyzöld mohával párnázott, átmelegedett kőre.

Magadért: egészségedért, feltöltődésedért mész erdőre. Hogy kiégesd a salakot, a lelked megpihenjen és szemeiden át töltődjön. Nem az applikációnak kell megfelelned. Ha sürgetne, mert „romlik” a szektoridőd, inkább állítsd le. Egy megosztás és az érte kapott, égbe mutató hüvelykujjak, elismerő kommentek nem érnek annyit, hogy elvágtázz egy kilátópont mellett. Add meg a módját. Ha úgy jön ki a lépés, merengj fél órát is a szemközti hegyoldalt pásztázva. Révülj a rőt és sárga levelek színorgiájára. Tartsd be az alapvetést: a lényeg, hogy jól érezd magad túra közben.

Ezért is pihenj időről időre. Többet látsz a tájból, de minden kis szusszanás egyben miniünnep is. Zsák le a hátról, jóleső nyújtózás, majd lehuppanás. Enélkül szimpla izomtornává alacsonyítod a kirándulást. Ha pedig meg tudod tenni a hegyek közt, miért ne működne mindennapi életedben?

Hasznos, hű és megbízható társad ebben a Hétrenéző. Rendszert kínál, tartást ad. Mit kell neked tenned? Semmi mást, mint elfogadni. Azaz: elolvasni. Segít átlátni a kozmikus kontextust, amiben éppen játszol itt, a Földön. Még ha adott pillanatban minden más jelző előbb jut eszedbe a játékosnál. Ezért – is – praktikus és megnyugtató vasárnap esténként együtt átnézni, mi történt az elmúlt héten – és mi vár ránk a következőben.

Megismerkedtünk a kapcsolatfejlesztés kifejezéssel. Előjelektől függetlenül működő energia; aktuális üzemanyagát a Vénusz és a Jupiter quadrat fényszöge biztosította. Segítségével egészen más optikán keresztül szemléled emberi kapcsolataidat – ez pedig friss megközelítést is kínál.

Új szó a szíváskonvertálás is. Köznapi értelemben a nehézségek előnnyé változtatásának képességét fedi le. Amikor nem áldozatnak, vesztesnek, a körülmények szerencsétlen összejátszása miatt hoppon maradt lúzernek látod magad. Hanem annak a gerinces, tartással bíró embernek, akit érhet pofon. De tanulsz belőle, megtalálod az omlásban a kincset – és használod is. A Szaturnusz és a Nap emelő erejű, trigon fényszöge helyezte más, azaz: új és jóval fényesebb megvilágításba a témát.

Múlttal a jövőbe. Amit megéltél, segít jobb, szebb, fényesebb jövőt építeni. Csak a legfelszínesebb elmeműködés számára tűnhet logikátlannak a tétel. Spirituális mérlegen bőven megállja a helyét. Minél mélyebben mész bele a mögötted hagyott tapasztalásokba, annál csillogóbb jövőt építesz. A kozmikus energia a Szűz csillagzatában, annak is jövőbe érkező lábánál járó Merkúr ajándéka. A bolygó szokásosan gyors mozgásától eltérően egy hónapig jár itt – egyszóval lesz időd mindenre.

Szerelmet vallani mindig kell tudni. Még ha attól tartsz, megnyílik alattad a föld. A miértekről fest szemkápráztatóan szép képet a Vénusz és a Plútó sextilje.

Az önismeret szép, az önismeret jó – kivéve, ha önátverésre használod. Beszéltünk a jelenségről: mikor, hogyan torzulhat el önmagad felfedezése a helytelen működtetés által.

Az egyszerűsítés nem csak a matematikában alapvetés. Persze, könnyebb felírni, majd megoldani egy bonyolult egyenletet, ha lehúzgálhatod a felesleget. A sallangmentesítés azonban nem ál meg a számok világában, sőt. A Szaturnusz kínálja a megértés varázstükrét. Mit, hogyan és miért tegyél az energetikai megkönnyebbülésért?

A szeretet áramlásának semmi nem állhat útjába. Érezheted, hogy de, igen. Ekkor érdemes kiválasztanod az „állj meg, vándor!” opcióját, ahogy öreg székely barátom mondta. Ha homokszem szorul a szeretetáramoltató gépezetedbe, kapd fel a fejed a kerekek csikorgására. Azt visítják, hogy valamin változtatnod kell. Maga az energia alkalmatlan arra, hogy ne áramoltathasd. Azaz, kivéve a kettős tagadást (ami egyben erősítés is): a készülékedben a javítandó. Elsődlegesen önérzet-szintjén. Meglepően könnyű reparálni az ilyen meghibásodású humán szerkezeteket.

A következő hét panorámapontjai így festenek:

Nap-Mars együttállás. Tűz, erő, lelkesedés. A legjobb legeslegjobb fajtából. Egészen különleges kivitelben szervírozva; igazán megnyalhatod a szád szélét, mert ínyencfalat a javából.

Újhold a Mérleg asztrológiai jelében. Nehéz jelzőzni. Egy újhold nem arra való, hogy beszéljünk róla. Sokkal inkább a megélésről szól. Ennek ellenére kísérletet teszek a megközelítően pontos ábrázolásra, hogyan, miképpen segíti a megújulást Nap és Hold együttállása.

Néha a legfegyelmezettebb asztrozófusi törekvéseim is zátonyra futnak. Ilyen a Nyilas zodiákusába megérkező Vénuszról szóló írás is. Bármennyire is vágynám, de hidegen tényszerű, érvekben hűtött tárgyilagossággal ez nem megy. Annyira izgalmas energia, hogy a pezsdülés a jó szándékú csillagtollnokot is magával ragadja. Vállalom.

Ennél már csak a direkt irányba forduló Plútóról lenne nehezebb tényszerűen írni. Egyszóval: most olvashatod a személyes kihívásaimat. Végletesen jó, egyben elképesztő energiákat felszabadító égi változás. Jó tudnod róla, mert rakétaerejét képes vagy emelkedésedre használni.

Tűzijátékba márpedig nem lehet belefásulni. Ennek jegyében írhatom le: a Nap-MarsMerkúr hármas találkozó megrengetően jó dolgokat indíthat be. Új megvilágításba emel eddig meg nem értett minőségeket. Mint a pince koromsötétjébe hasító lámpafény, úgy oszlatja el az eddigi kételyeket, meg nem értettséget.

Közös tőről fakadó kifejezések is takarhatnak gyökeresen eltérő fogalmakat. Nem kell messzire menni, papucsban is útnak indulhatsz, hiszen pár lépés után szinte belebotlasz. Hit és hiszékenység. Az élő és legszemléletesebb példa. Végig vesszük, mi a fő eltérés közöttük és miért olyan fontos, hogy melyikük mellett teszed le a voksod.

Izgalmas hét vár ránk. Erő, változás, pezsdülés bőséggel érkezik. Nem azt mondom, hogy csak kapkodjuk a fejünket, mert itt megjelenhetne a fejetlenség is. Inkább képzeld el gyermekkorod legszebb karácsonyát. Amikor minden meghitt és éppen olyan ajándékokat kapsz, amikre vágytál. Hasonló hét köszönt ránk.

kép: pixabay.com

a Hétrenéző és az élet-túra lényege: meglátni a szépet és rácsodálkozni

Pin It on Pinterest

Share This