Szombaton kora délután áll együtt a fogyó Hold és a retrográd Merkúr a Kos asztrológiai jelében. Régóta érlelődő, érzelmekkel átitatott szavak kimondásának van itt az ideje, olyan beszélgetéseké, amikre talán már réges-régen sort kellett volna kerítenünk. Ezek a tisztázó beszélgetések megkönnyebbülést hoznak, félreértéseket, egymás mellett való elbeszéléseket tudunk így kiigazítani, helyre tenni. Biztosan érezzük, kivel feszül ilyen kapcsolati húr, ami szavakból szövődött és behálózza az együttműködést. Most tudunk tenni kimondott szóval a szabadulásért, a fogyó Hold elengedést támogató erejével pucolhatjuk ki a lerakódásokat.

Különleges a hátráló Merkúrral való együttállás, hiszen most lehetőségünk adatik nyakon csípni a kapcsolati interferenciákat is, amikor egy nyelvet beszélve érezzük, hogy a másikkal valahogy semmiképpen nem jutunk dűlőre. Jó tudnunk, hogy a Kos jelének érintettsége segít a fényesebb újrakezdésben; segít abban, hogy a kimondandók kimondása után valóban új időszámítást kezdjünk társunkkal.

Fontos adalék, hogy a szombat kora délutáni néhány órás együttállás a Halak csillagképének visszaúszó halacskájához vezető fonálnál történik; ez a fonal pedig a kötöttségeket szimbolizálja; azokat a szálakat, amik nem engednek szabadon mozogni, amik (már) akadályoznak a szárnyalásban. Gondoljunk csak kicsiny gyermekkorunkra: mikor biciklizni kezdtünk, a tanuló időkben milyen jól jött az a két kis segédkerék hátul, számtalan eséstől és sebtől védett meg. Eljött azonban az idő, mikor már önállóan, szabadon tudtunk tekerni és apa leszerelte a mankókerekeket. Talán taknyoltunk még egyet-kettőt, de már nem társult hozzá a kudarc alapélménye. Ellenben ma, felnőttként elképzelhetetlen lenne, hogy plusz két kis kerék fityegne mögöttünk: többet akadályozna, mint amennyit – semennyit – nem segítene. Ez a szombat délután segít leszerelni virtuális, lelki segédkerekeinket.

 

kép: https://lama-art.deviantart.com

Pin It on Pinterest

Share This