A Merkúr a Bika csillagkép szemével, az Aldebaran csillaggal találkozik. Ez a tekintet a Tejútra szegeződik, s ahogyan az Istenek Útját fürkészi, elülteti benned a gondolatot: a „jól van az úgy, magyarosabban: jóvanazúgy” nem megoldás. Poénnak remek, mémnek príma, érdemben viszont nem visz előre. Ideje tehát lejönni róla, a következők miatt:

„Köss ésszerű kompromisszumokat!”

„Válaszd a középszerűt és nem lógsz ki se lefelé, se felfelé!”

„Egy kis megalkuvásba még senki nem halt bele!”

A három példamondatot túl gyakran halljuk. Jellemzően nem elrettentésként szajkózzák, sőt: aki mondja, jellemzően jó szándékkal, hasznos tanácsként böffenti rád. Járható utat mutatnak a félmegoldások világába, az értük fizetett ár viszont álmaid legyilkolása. Nem hinném, hogy megéri. Rövid távon se, de előre tekintve zsákutca a javából. Ám a június 7-én és 8-án aktív égi kézfogó megvilágítja a kiutat:

Magas szellemiség vezérelte teremtő termékenység. Ha csak egy mondatban foglalhatnám össze a Bika csillagzatának lényegét, pont így írnám le. Legfényesebb, alfa csillaga az Aldebaran névvel büszkélkedhet. Nem mellesleg világoszlop státusszal ruházták fel a régiek; megfigyelték ugyanis, mennyire intenzív erőket mozdít meg.

Lényeglátás. Velős gondolatok. Az elérhető legjobb, valóban működő megoldások. Adott kommunikációs helyzetből kihozható legeslegjobb konszenzus.

Ezt mind felkínálja a pénteken és szombaton élesedő együttállás. Persze érkezhetnek még sugallatok, életerős ötletek, szellemi szikrák is. Nem való korlátozni és dobozba terelni, miként serkentheti tudati és közlési működésedet a két nap energetikája. Tágabb kitekintésben pedig még rózsásabb a kép:

Nemrég köszöntött ránk egy csodás, a maga nemében páratlanul ösztönző újhold, a megújulást stimulálva. Róla itt írtam: https://ladonyijanos.hu/izgalmas-ikrek-ujhold/

A jelen kozmikus erőteret áthatja a létöröm fontossága. Hosszú ideje áll együtt a Nap a Vénusszal. Az erről írt bekezdéseket itt éred el: https://ladonyijanos.hu/letorom-by-nap-venusz/

A mindennapok működtetési szintjén az Ikrek asztrológiai jelében jár a Merkúr. Nem árt ezt is leporolni, mégpedig a linkelt írás újraolvasásával: https://ladonyijanos.hu/kezdodik-a-hazibuli

Három plusz adalék, ha úgy tetszik: égi pillér. Segít mélyebben megérteni, tisztábban átlátni, hogy valójában milyen inspiráló hetekben lépdelünk. Néha ugyanis nem magától kopogtatja meg a válladat a megvilágosodás. Egy szemléletes, bár kissé – és szó szerint – földhöz ragadt példát hoztam bemutatónak:

Sétálsz a tölgyerdőben. Ősöreg, masszív fák közt vezet utad, szinte látod az erdő szellemét is. Színpompás vadvirágok, avarillat, madárdal, ahogy kell. A távolban szökkenő őzsuta vörösesbarna bundáján villan az éltető napfény. Minden szépséges, léleksimogató. Ha viszont jól képzett disznó, netán kutya baktat az oldaladon, megeshet, szarvasgomba aromás bukéját érzik finom orrukkal. Erről te nem szerezhetsz „csak úgy” tudomást, mert az ember orra és szaglóképessége meg se közelíti a két négylábúét. Száz szónak is egy a vége: akár több ezer euró értékű, labdányi szarvasgombával a kosaradban térhetsz haza. Ehhez tudnod kell róla és kellő szakértelemmel bíró segítségre lesz szükséged. Eddig az analógia, mert az égre nézve se nem kutyálkodunk, se nem disznólkodunk. Ellenben láthatod a valódi, lehetőséget mutató, értelmet megvilágító fényt.

Ahogy a szarvasgomba önerőből soha nem pattan ki a tölgyfa gyökerei közül, hogy kecses szaltóval landoljon vesszőkosaradban, úgy a Merkúr-Aldebaran együttállás sem tesz meg semmit tehelyetted. Érted azonban – szinte – mindent. A többi szokásosan rajtad áll.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This