Megéri egyetlenegy mondatért is elolvasnod egy könyvet. A többórás beszélgetés is értelmet nyer, ha egy építő gondolatot tovább gombolyítasz. A legunalmasabb film sem elpocsékolt idő a tőle kapott inspiráció okán. Ismered az érzést: vajon ezért tényleg megérte? A mennyiségi időt állítod relációba a minőséggel. Látszólag nyúlfarknyi plusz érkezett be, baromi hosszú órák alatt. Mégis megéri.

Természetesen gyakrabban ér pozitív élmény, ha teszel is az esszenciáért. Érkezhet ölbe hullósan is, csak ritkábban. A szilvafa alá állított vödörbe is bizton pottyan édes gyümölcs. Néhány szem. Ha létrát támasztasz neki és leszüreteled, mind a tiéd. Magyarán: tégy azért, hogy rátalálj a neked szóló üzenetre! Legyen igényed rá, várd el. Másodlagos, milyen környezetben mozogsz. Nem csak az MTA éves összejövetelén gördülnek tudásgyöngyök szerte-szana.

Az elkövetkező közel egy hét segít ezt a készségedet csiszolni. A kozmikus apropót a Merkúr szolgáltatja. A megértés és kommunikáció planétája elérkezett a Holló égi egyenlítői csillagzatába. De mi is az az égi egyenlítő? Az a kör (ez már teljesen szabályos kör!), ami a felettes énnek szóló üzeneteket kínálja. Ha profán hasonlattal kéne élnem, úgy fogalmaznám meg: ez az egyik legmagasabb polc. Amit itt kínálnak, nem kelti fel mindenki érdeklődését. Bárki számára hozzáférhető, azaz nem a kiváltságosok megvehetetlenül drága luxuscikke. Nincs kozmikus fényűzés. Ellenben igényesség igen. Ahhoz, hogy közel kerüljön hozzád az égi egyenlítő (másik nevén Ekvátor) üzenete, nyitottnak kell lenned rá. Megértő-befogadó üzemmódodban talál utat a lelkedhez, rajta keresztül pedig jobbik énedhez.

Itt, a felettes énnek szóló, magas tudást kínáló spirituális csillagkörön röppen a Holló. Csőrében az Örök élet vizének egy cseppjével. Megőrzi. Értéket őriz, de ez a tárolás nem a konzervativizmus önző formája. Nem azért teszi, hogy soha semmi ne változzon. Sőt. A lényeg van nála. Amit te is keresel. A Szextáns-Serleg-Holló hármasa ragyogó energiájú csillagkép-sor.

Megérted, mi az, ami igazán fontos. Az ide érkező Merkúr mutat rá: valóban annyi mindennel kell foglalkoznod? Tényleg minden a tiéd? Vajon hány fronton akarsz jelen lenni? Őrzője vagy-e saját értékeidnek, vagy munkadarab az esztergapadon, aki észveszejtő tempóban forog és közben forgácsolódik? Utóbbi esetben elkopsz, előbbi esetben energetikailag karcsúsodsz. Itt a Hollóba érkező Merkúr fő üzenete: ami fontos, azzal foglalkozz. A gondolat és a szó is erő. Értelmetlenségre pocsékolni – ha nem is bűn, de előre nem visz, nem is vihet. Legyen szavaidnak súlya, gondolataidnak magva.

Törekedj az esszenciára. Képes vagy megérteni a neked szóló tanításokat. Ez pedig igazi magvassággal ruház fel. Kell ennél jobb minőség jelen korunkban?

kép: pixabay.com

a Holló megőrzi az értéket –

az itt járó Merkúr gondolati magvassággal ruház fel

Pin It on Pinterest

Share This