2017. jún 03. 0

Mars a Rákban

Vasárnap este lép át az Ikrek jeléből a Rákba a Mars, tüzet és energiát pakolva lelki folyamatainkba – nem mintha a mostani időszak amolyan főkönyvelősen-könyökvédősen unalmas és érzelemmentes lenne. A Rák zodiákusában hangsúlyt kap a múlt, az eredet, a gyökerek kutatása, mindemellett a közismertebb vonulat is érezteti hatásait, címszavakban: gondoskodás, család, anyai minőségek (nemtől függetlenül!), figyelem, odaadás. A Rák jeléhez alapvetően a női, anyai minőségeket szokás társítani, ahogyan vizes jellegéből adódóan szintén nem tipikus férfijegyként tekintünk rá. Ezt az érzelmes keretrendszert tölti meg férfias típusú termékenyítő energiáival a most következő időszakban a vörös bolygó.

A Marsról már említettük többször, hogy az önmagunk meghaladásához szükséges energiákat testesíti meg, ő adja a kraftot belső harcaink megvívásához ugyanúgy, mint a lehúzó erőink fölött aratott győzelemhez. Gyorsaságot, kreatív erőket és a(z átalakító) mágia működtetését is ő képviseli.

Rák Mars idején a lelkierőnk izmosodik, olyan érzelmi munkák elvégzésére válunk képessé, amit talán ki sem néztünk magunkból. A Mars teremtő ereje érzelmi, lelki oldalon lép működésbe és segít a félelmek legyőzésében; megadja a lendületet az esetleges érzelmi megrekedtségeken való túllépéshez. A férfi működésékben erősíti a gondoskodó vonulatot, a figyelmesség erőit ébreszti fel és működteti. Alacsony szintekről a jelen sorok között szándékoltan ritkán esik szó, a mostani időszak a nemkívánatos hatások elkerülése végett képez kivételt. Érdemes odafigyelnünk, hogy idejében nyakon csípjük és helyre tegyük magunkat, ha belecsúszunk az érzelmi zsarolás, lelki terror és sírással kicsikart látszatgyőzelmek ingoványába. Ez a mocsár tanítani hivatott, legjobb leckét a belőle való önszándékú kilábalás útján kapjuk meg.

kép: www.jasonisaacs.me

Szólj hozzá(nk)!