2016. okt 25. 0

Mars a Sasban

A Mars jelenleg a Bak jelében halad, hátterében a Sas csillagképpel, akiről a mai írás szól. Még három hétig tart a vörös bolygó vándorlása a szárnyalást, emelkedést megtestesítő, a magyar ősiségben Turulmadárként ismert csillagképben, ami azért is kiemelt jelentőségű, mert a Nap a Skorpió jelében tartózkodik, a Mars uralma alatt. Tovább fokozva az emelkedésre serkentő erőket, a Skorpiónak két ura van, a Mars mellett a Plútó is az, aki szintén az Aquila csillagai előtt halad, amiről kettejük nemrégen történt találkozójakor már említést tettünk. A Nap szimbolizálja az égen cselekvő énünket és a jelenlegi helyzetének mindkét ura a megoldást jelentő zodiákusban (Bak), a szárnyalást megjelenítő fény-kép előtt jár. Lehet ennek bármi jelentősége?

161026sas

A kérdés költői, mert ha tudjuk, ismerjük az égi energiákat és tudatosan élünk velük, úgy nem tudunk nem szárnyalni. A Nap Skorpió-beli útja a titkok kereséséről, a misztikus dolgokban való elmerülésről és a látható mögött megbúvó rejtett összefüggések meglátásának igényéről szól. Hogyan jön össze a merülés és a szárnyalás? Nos, nem kell kormoránná válnunk hozzá. Az üzenet szabad fordításban arról szól, hogy érdemes erőt (Mars) fektetni a mélységeinkben (Plútó) való kutakodáshoz, a legmélyebb bugyrokat is nézzük át bátran és az így kiásott dolgok felszabadulása révén élhetjük meg az emelkedést. A megkönnyebbülés ragaszt szárnyakat lapockacsontunkra, helyesebben szólva ez az érzés vagdossa le a mindig is velünk lévő, születésünktől fogva rajtunk díszelgő, ám esetleg béklyózott szárnyainkról a kötelet.

A folyamat sikeréhez természetesen szükségünk van egy nagy adag őszinteségre is – különösképpen önmagunkkal szemben, ám e nélkül nem is érdemes bármi lényegesbe belekezdenünk. A bátorság mindig elnyeri jutalmát. Érdemes tudnunk, hogy a Turulmadár a bennünk lévő isteni erők felszabadítását is jelöli; erőtlenségtől most sem kell félni. Soha nem kell félni. A képlet matematikai arányossága jelzi: minél mélyebbre bukunk le, annál magasabbra emelkedünk, keveset vállalva a fák koronái közé jutunk, beleállva pedig a csillagos ég a határ. Szó szerint.

 

kép: www.screenheaven.com

Szólj hozzá(nk)!