Szerdától péntekig egzakt a Mars és a Castor csillag együttállása. Előbbi a Rák asztrológiai jelében jár, ám ennél most jelentősebb, hogy az Ikrek csillagképének legfényesebb, alfa csillagával, a Castorral találkozik. Milyen, benned élő minőséget jelöl Castor, ami odafönt, a csillagos égen éppúgy megvan, mint odabent? Ő a halandó, a múlandó. Minden pejoratív felhang nélkül. Az ikrek kettőse Castor és Pollux, utóbbi az örökkévaló, az ő atyja Zeusz; Castoré bár király, ám halandó. Amikor Castort eléri végzete, Pollux kitartó lobbitevékenysége végül célt ér és Zeusz visszaadja Castor életét.

Eddig a mese, de te már tudod, több ez puszta mondánál, kikopott legendánál. Az Ikrek kettőse szétválaszthatatlan, de nem azért, mert összenőttek (mint a közbeszédben ismert sziámi ikrek). Minden földi testben élő emberben ott az örökfényű és a múlandó egyszerre, egy időben. Sehol máshol nem tapasztalhatod meg a polaritást, csak itt, a Földön. Éppen ezért tekints el a címkézéstől, ez se nem jó, se nem rossz, ez van. Miután vanását tisztáztad, görgesd tovább a csillagkép mondanivalóját: a lényeg, hogy munkálkodj Castorból Polux-szá válni, A-ból B-be jutni. Nem elvárás a maradéktalan siker. Nincs fekete pont, ha a jelen életedből való kilépésed idején még „nyomokban Castort tartalmazol,” a Teremtés nem allergiás rá. Az úton levés, a cselekvés, a változtatás vágya, igénye és a megtett erőfeszítések kapnak dupla aláhúzást.

Poroljuk le a Mars lényegiségét: ő erősíti a benned élő félelmek és kishitűség legyőzését. Igazi nemesítő energiát áraszt a vörös bolygó. Talán ezért is tartanak tőle sokan és feketítik be alacsony szintjének hangsúlyozásával. Illetve csak szeretnék, mert a Mars sz@rik rá tesz az ilyen kísérletekre és köszöni szépen, lelkesen munkálkodik, hogy jobb emberré válj. Igen, talán korszerűtlen egy nihilista korban erről írni, de mit csináljak: így van mégis.

A Castor-Mars kézfogó ösztönöz a szintézisre: a legjobbadat add. No alku, no leértékelődés és társai. Ami korszerűtlen, könnyen lehet időtálló. Voltak évtizedek, mikor kiröhögték a zsebórát hordó konzervatívokat, egy arany Doxa ettől azonban nem veszít sem fényéből, sem értékéből. A rálátáson túl cselekvő erőt is plántál beléd a Castorral találkozó Mars: a jobb emberré válás tettekre sarkall. Olyan minőségeket hántolsz le magadról, amik eddig elválasztottak pollux-ságodtól. Ha úgy tetszik: az égi mintákat követve teszel a benned élő örökfényű vándor felfényesítéséért.

kép: pixabay.com

ébredő jobbá tevő erő, emelkedő fény: erről szól a Mars-Castor együttállás

Pin It on Pinterest

Share This