Pénteken egzakt a Mars-Merkúr sextil, az a fényszög kapcsolat, ami pár napja már egyre erősödve munkálkodik, pénteken tetőzik, majd a jövő hét elejéig – egyre csendesedve – tevékenykedik. A Vízöntőben járó Merkúr fölött a Bak csillagkép ragyog az égen, még följebb emelve tekintetünket pedig a Delfin látszódik. Üzenete elsődlegesen a tiszta és egyértelmű viszonyokra törekvő gondolatiság, az az erő, mikor kommunikációnk a szabadságért, és a kötöttségek alól való felszabadulásért munkálkodik.

Vízöntő Merkúr esetében – kiváltképp most, mikor a látszólagos hátráló mozgásból fordult újra „egyenesbe” – mindig ott a térben a tisztázó beszélgetések igénye, a kapcsolataink takarításának késztetése és az a mélyről jövő, mindent átjáró erő, hogy legyen végre vége a sunnyogásnak és a kerülő utakon való járkálásnak, a sz@ar az sz@r marad akkor is, ha lefújjuk csillámos arany festékkel és belocsoljuk pacsulival. Az igazságok kimondása az első lépés a felszabadulás felé. Rétegesen ott az utunkon való haladás fontossága is, az a csomag, amit erre az életre bevállaltunk, időről időre emlékeztet bennünket, hogy kéne vele foglalkozni. Gondolatiságunk előterébe kívánkozik ez a témakör, észrevétlenül bújik bőrünk alá a kérdés: vajon tényleg azzal foglalkozom, amivel kéne? Tudnunk kell, hogy a megújulás és az új erőket adó energiák, a tisztaságban fényessé váló és fényessé változtató erők is ott mocorognak tudatunkban.

A Kosban járó Mars erőt ad, ő a chili, a tűz, és a mexikói méregerős kisüveges piros paprikakrém: a cselekvéshez ad lökést. Jó végiggondolni a folyamatainkat, ám mit sem ér mindez tettek nélkül. Valójában a tettek útján fejezzük ki önmagunkat, a külvilág számára tevékeny megnyilvánulásaink mutatják meg, kik is vagyunk valójában. Az előrelépés, az új utakon elindulás, a megrekedt szekér sárból való kirángatása mind-mind megélhető minőség a mostani napokban.

A két bolygó kapcsolata az értelmen, a megértésen keresztül valósul meg: az irány letisztultságának megértése egyben a lépések megtételét is magával hozza. Abban a pillanatban, hogy látjuk és tudjuk, merre van az előre, automatikusan emelkedik egyik lábunk a másik után. A gondolat lendületet kap, olyan erőt, ami elsöpri a nem tiszta sallangokat útjából, hogy végre a való és valós irányt követve mehessünk tovább.

kép: www.iso.500px.com

Pin It on Pinterest

Share This