Hétfőtől szerdáig egzakt a Mars és a különleges energiájú Pollux csillag együttállása. Talán ismerősen cseng ez a név: nemrég olvashattál róla. Olvashattál, de csak szőrmentén, lábujjhegyen említve, hiszen akkor a vörös bolygó és a Castor találkozója vitte a prímet. De kicsoda Castor és Pollux? Mi a jelentősége, hogy találkozik velük a Mars? Hogyan hat ki mindez az én életemre?

Jogos kérdések, helyén való felvetések. Kezdjük az ikrekkel, pardon: az Ikrekkel. Castor és Pollux az Ikrek (Gemini) csillagképének főszereplői. Castor halandó, Pollux örökéletű. Előbbi a mulandó, utóbbi a halhatatlan minőségeinkre segít rezonálni. Ikrekségük azonban felettébb érdekes: a szívük, a derekuk közös. Minden emberben (azaz földi életében itt tanuló szülöttben) jelen van Castor és Pollux (Ikrek fényábra alfa és béta csillaga). A vegyítési arányban vehetsz észre különbségeket, de ez nem baj. Mindössze annyit jelent: ki előrébb, ki még hátrébb jár a felfényesítés útján. Nyugi, nem maradsz le, nem verseny.

Érthető, ha egy pillanatra felébred az érzés, mert a Mars a verseny jelölője is, de ez nem tekinthető klasszikus futamnak vagy tusának. Saját magaddal játszod, tehát nincs – én nem is lehet – vesztese a folyamatnak. Miért tartottam ezt fontosnak? Most már tudod, bárhol tartasz is utadon, nincs helye elégedetlenségnek, önostorozásnak. Mikor nincs külső ellenfél, szétfoszlik a „lemaradtam,” a „kevés vagyok,” az „elment mellettem az élet” és társai.

Mit tesz a Mars a Pollux-szal szövetkezve?

Erőt ad.

Erőt ahhoz, hogy a legjobbadat add.

Erőt, hogy nemet mondj a kifogásokra.

Erőt, hogy lásd meg a fényt, legyen az messze, a láthatáron, vagy az alagút végén. Rányitja a szemedet, hogy benned is él a múlhatatlan, az örökfényű minőség. Kiveszni képtelen, legfeljebb szunnyad.

Az ide érkező Mars pedig lágy altatódalt dúdolva ringatja még mélyebb álomba, nehogy felébredj, mert olyan jó, kényelmes és biztonságos a langyos sz@r otthonos melegében tespedve várni, hogy végül tényleg elmenjen melletted az élet. Ja nem. Jön a Mars. Jön, megfújja harsonáját és jó alaposan felráz.

Hidd el, később hálával gondolsz rá ezért. A tespedés csábítását azonnal cseréled fel az építő munkálkodásért érzett lelkesedésre. Ezt már ne hidd el. Tapasztald meg, megint azt mondom, mint oly’ sokszor. Nem én mondom, ez van az égre írva. Én csak tolmácsolom, az üzenet egyértelmű és világos. Ideje öles és határozott lépteket tenned a benned élő Pollux irányába. Ideje összekapcsolódni vele, ahogyan még valami megérett.

Készen állsz, hogy kiemelkedj. Nem a többiek közül – emlékezz, nincs külső ellenfeles versenyszituáció. A saját árnyékvilágodból, a belső visszahúzó mocsárból cuppanva emelkedsz ki és intesz végleges istenhozzádot. Ezt hozza el a Pollux csillaggal együtt álló Mars három napja.

kép: pixabay.com

jöhetnek hullámok, a Mars-Pollux együttállás rányitja szemed a Fényre… ja és erőt ad, hogy lépj és tegyél érte

Pin It on Pinterest

Share This