Az Uránusz augusztus elején fordult retrográdba, ekkor kezdte meg látszólagos hátráló mozgását. A Bika asztrológiai jeléből indulva érkezett vissza a Kos cikkelyébe, ahol most szusszan egyet. Meglehetősen lassú mozgású planéta ő (egy teljes kört 84 esztendő alatt tesz meg), így ez a szusszanás, az úgynevezett stacioner állapot (ekkor a Földről szemlélve úgy látjuk, mintha egy helyben állna) Vízkeresztig tart, utána fordul újra direkt irányba. Az elmúlt öt hónap alatt lehetőséget kaptunk a termékeny, tiszta és szabad működésünkhöz újratervezni mindazt, ami esetleg nem volt kompatibilis a vágyott energiákkal. A Kosba visszatérő Uránusz energiáinak segítségével meg tudtuk pucolni azokat a dolgokat, amik méltatlanok egy új korszak kezdetéhez, kozmikus csapó kettőt adott az Univerzum, ami mindenki számára nyílt és elérhető második esély. Ez már önmagában is egy felettébb izgalmas égi aspektus, de most érdemes csak igazán a csillagok világába pillantanunk!

Asztrozófiai szempontból a Halak kettős csillagképének legfényesebb, alfa csillagánál (Al Rischa) történik az irányváltás. Ez az a pont, ahonnét a két halacskához, a visszaúszóhoz és a kiemelkedőhöz vezető fonál elindul; itt található az összegzés pontja. A lélek itt dönti el, melyik utat választja. Újra fontos leszögezni, hogy egyik nem jobb, mint a másik: mindkettő tanítást ad, csak más jellegűt. Ide tartozik az áldozat mágiája is: a magasabb szintre lépéshez szükséges valamit az áldozati oltárra helyeznünk; a kiemelkedés „kelléke”, hogy számunkra értékes dolgot áldozzunk. Az áldozat bemutatása nem azonos a lemondással, az utóbbi ugyanis egy beszűkítő-korlátozó minőség, míg az önként vállalt áldozat felemelő, tudatosan felajánlott vállalás. Egyfajta újjászületést élhetünk meg itt, ahonnét a szabadság és a tisztaság bolygója folytatja útját, csillagképi értelemben a Kos felé törekedve, asztrológiai olvasatban pedig a termékenység cikkelyébe, a Bikába tartva.

Érezhető, erőteljes égi támogatottsággal tudjuk a szabadságunkat korlátozó dolgokat magunk mögött hagyni, még azokat is, amik vissza-visszatértek és korábban talán többször is szárnyunkat nyesegették. Ennek most vége. Emlékezzünk, hogy uránuszi erény a zsenialitás is: nem akármilyen eszközöket ad kezünkbe a planéta energetikája, hogy velük, mintegy varázspálcával tudjuk eltüntetni a korlátlan, szívünk vágyával kompatibilis szabadság és köztünk esetleg még ott ocsmánykodó akadályokat.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This