A közelmúltban elég sok szó esett a korábban hátráló Merkúr és a Regulus együttállásáról. A kommunikáció és megértés égi vándora immár a kozmikus irányban folytatja útját, az Oroszlán asztrológiai cikkelyének vége felé, de együtt az Oroszlán csillagkép ragyogó szívével, azaz még mindig itt a tömény szeretet ereje, mely áthatja gondolatiságunkat és embertársainkhoz fűződő kapcsolódásunk mikéntjét; ezzel az erővel tudjuk fényesíteni társainkkal való szójátékainkat.

Az égiek most sem bízták a véletlenre a dolgot: ha kevés volt a Marssal való hármas együttállás, ha még az sem volt elég kimondani a belül érlelődő dolgokat, úgy támaszkodjunk bátran az Uránusztól érkező trigon fényszög emelő (és ez által természetesen megtartó) erejére. Szombatig erősen érezhető a hatása, amint a Kos jeléből támogatja a tisztázó és felszabadító mondatok megszületését és éterbe való kijutását. A Koshoz tartozik a kezdet, az elindulás. És az áldozat. Megjelenik annak üzenete, hogy a tiszta és félreértésektől mentes kapcsolatokért érdemes áldozatot vállalni, feláldozni ön-énünk (lásd még „ego” szócikknél) görcsös ragaszkodását olyan dolgokhoz, melyeknek lejárt az ideje. Kiváltképp igaz ez olyan kapcsolatokra és régóta húzódó vitákra, amikben – a korábbi erővonalak mentén tovább mozogva – méltatlan „győzni” és alulmaradni egyaránt. Itt tudunk most kristálytiszta forrásvizet önteni a pohárba.

Együtt lélegezve és mozogva az égi erőkkel képessé válunk új időszámítást kezdeni, ahová nem cipeljük magunkkal a múlt sértődöttségeit, nem dédelgetjük az egykor elszenvedett sérelmeket. Az uránuszi felszabadító erők támogatják a szabad, a korábbi korlátokon kívüli, megbéklyózó kötöttségektől mentes létezést és kapcsolódásokat. A bolygó csillagképi hátterében a Halak Alfa csillagát, az Al Rischát látjuk, ő pedig az összegzés fontosságára irányítja figyelmünket: a felszabaduláshoz szükséges az eddigi dolgokat tisztán látni és a történteket összegezni, húzni egy vonalat. Ami ez után következik, abban már mind-mind ott a tapasztalatok és megélések adta bölcsesség és ezzel az alappal tudunk valódi, fényes új időszakot indítani, kimondva, ragyogó szeretettel. Jusson eszünkbe, hogy a fő motívum itt is a legmagasabb szintű szeretet energiája, amit az Oroszlán szívének csodás égi képviselőjétől kifogyhatatlan mennyiségben és felülmúlhatatlan minőségben kapunk.

kép: www.abstract.desktopnexus.com

Pin It on Pinterest

Share This