Keddtől csütörtökig – szerdai „tetőzéssel” – érezhetjük a Nap és a Neptunusz kapcsolatának hatásait, a két princípium ebben az időszakban a megértést és szintézist kifejező sextil fényszögön keresztül működik együtt. A Nap a Bika jelében jár, cselekvő énünk analógiájaként a teremtésre, a termékenységre, a földi örömök megélésére irányítva figyelmünket. Bika Nap idején a biztonság és a kapcsolatok egyaránt fontossá válnak (nem mintha „amúgy” ezek lényegtelen semmiségek lennének, de most a vénuszi érintettség miatt vastagabb vonallal húzza alá őket a Kozmosz). A Neptunusz igen lassan és megfontoltan halad a Halak jelében, ahol „otthon” van, hiszen a Jupiterrel kettesben uralják a zodiákus eme szeletét.

A Neptunusz mély lelki megnyílást, befogadást, a mélységekre való ráérzékelést és a finomságok finomságát szállítja az ezekkel a minőségekkel analóg Halak cikkelyéből. Ő segít az egón túli érzékelésben is, amikor földi létünk gyakran torzító szemüvegétől szabadultan tudunk egy helyzetet, egy kapcsolatot átérezni, tisztán és önérdektől mentesen. Az üzenetében az összegzés, a tanulságok levonása és az új kezdetetekre való felkészülés egyaránt megjelenik.

Ez az erő a mostani fénytánc során megértésre törekvő energiákat ébreszt, támogatja a szintézis megélését a két életterület között. A lényeg az együttműködés, annak a megélése, hogy megalkuvás és kompromisszum helyett konszenzust érjünk el, ami minden érdekelt félnek jó és nincs benne csikorgó fog, kényszermosoly (vicsor-vigyor) és nyiladozó bicska a zsebben. A kifinomuló érzékelésünk segítségével mind a termékeny működéseinkben, mind a kapcsolatainkban megéljük és működtetjük ezt az energiát. A fényszög a megértésé, ám a sok-sok vizes minőség jelenléte miatt érezhetjük magától értetődőnek azt is, ami amúgy az érzelmek világában teljesen sallangmentes, de szavakba lehozva már torzul. A megértés a lényeg, hogy mi magunk tudjuk, átérezzük, azonosulni tudjunk vele. Most nincs (sincs) elvárás és megmagyarázási kényszer. Működtessük, ennyi.

 

utóirat: ebben a három napban akár varázslatosan jól működő pénzteremtési ötletek is érkezhetnek, amikről eddig fogalmunk sem volt; felszínre bukkanhatnak lelkünk alsó rétegeinek aranybányáiból, tehát papír és toll azért mindig legyen nálunk.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This