A mostani napokban kezdi éreztetni hatását a Jupiter és a Plútó quadrát fényszöge. Két, meglehetősen lassú mozgású bolygóról van szó, így egészen a téli napfordulóig velünk lesz kettejük megvalósításra ösztönző kapcsolata. A Mérlegben járó Jupiterről korábban már szóltunk, minden ott leírt most is érvényes. A különlegessége az elkövetkező heteknek abban áll, hogy ezt az erőt a konkrétumok formába öntéséhez tudjuk szekerünkbe fogni; a teremtés kézzel fogható formában jelenik meg életünkben.

A Plútó okán megjelenik a mélységekbe való alászállás, amit amúgy a rövidülő nappalok és az általános őszi befelé fordulás is támogat. A legmélyebb rétegekben lelhetünk rá leginkább rejtegetett kincseinkre is, olyan drágakövekre, melyekről talán mi magunk sem gondoltuk, hogy ott lapulnak. Az alámerülés fontossága alá nem becsülhető: minél mélyebbre tudunk saját, belső világunkba lehatolni, annál magasabb szintre érkezünk meg a kiemelkedés útján. A saját alvilágunk alapvetően az ösztönvilágunkat, belső érzéscsomagocskánkat jelenti, szó szerint értelmezve az alsó világot, ami a felszínen látható alatt, mélyen belül van. Legyünk rá tudatosak, hogy az alvilág nem azonos a pokollal. Lehet saját alvilágunk pokol, de azért tevékenyen közre kell működnünk, kitartó önsorsrontó munka nélkül nem megy.

20161107tengeralattjaro

Plútói tulajdonság a radikalizmus is, ami minden erőt megad ahhoz, hogy méltatlanná vált élethelyzetekből kilépjünk. A kapcsolati jelben haladó (Mérleg) Jupiter okán fokozottan érvényes ez a hatás pár- és egyéb emberi kapcsolatainkra; mindenhonnan, ahol a méltatlanság minőségére bukkanunk, tovább tudunk lépni, ki tudunk emelkedni anélkül, hogy erőtlenségtől kellene félnünk. A Jupiter egyben az igazságokra is rávilágít, ebben a fényben pedig minden igazságtalanság felerősödik; lelki szemünk is képes meglátni, a Plútó erejével pedig tevékenyen magunk mögött hagyhatjuk a számunkra lejárt, méltatlan minőségeket.

kép: www.deltamike.deviantart.com

Pin It on Pinterest

Share This