2017. szept 27. 0

Mélységek és kapcsolatok

Csütörtöktől épül fel a Szűzben járó Vénusz és a Halakban ballagó Neptunusz szembenállása. A hónap utolsó napján érezhető legerősebben a hatás, ami még október elsején is velünk van, hogy utána tovalibbenjen. A Neptunuszról nemrég esett szó, hiszen a Marssal való szembenállása mindössze néhány napja volt csupán. Mivel igen lassú mozgású planéta, így az ő pozíciója szinte változatlan: a Halak asztrológiai jelében, a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő, tisztító vizében fürdőzik. Mély lelki megtisztulást, az összegzés általi felszabadulást, mint a jövőnk fényéért végzett munkát élhetjük meg. A munka szó ez esetben sem fogcsikorgós dolog, örömmel tesszük valódi épülésünkért.

A Vénusz a Szűz cikkelyében vándorol, a kapcsolati rendezés fontosságára hívva fel figyelmünket. A rendbe tétel inspirációjához adódik a mély lelki összegzés, a számvetés: a legbensőbb érzelmeinkkel tudunk kapcsolódni, ők segítenek tisztán látni és jó magokat vetni, hogy majd a jövőben aratandó kalászainknak örülni tudjunk. Az öröm kiemelten fontos, ha Vénuszról beszélünk, mindig megjelenik a képletben: minél több örömöt élünk meg, annál jobban működtetjük vénuszi energiáinkat is.

A két bolygó oppostito helyzete elősegíti kapcsolatainkban, kiváltképp párkapcsolatunkban a lelki dolgokkal való foglalatosságot, ám ezt a „szokásos” szinteknél jóval mélyebben teszi. Meg tudjuk érteni a másikat, mi motiválja valóban, legbelül őt és mi is jobban megnyílunk előtte a sérülés félelme nélkül. Ez az időszak a teljességre törekvést, a kiegészülést támogatja, igazán jó lehetőséget kapunk az elmélyülésre a Kedvessel, avagy önmagunkban, ha ő még hiányzik életünkből. A számvetés akkor is fontos, ha a nagy Ő még nincs fizikai valójában jelen, hiszen tudnunk, ismernünk kell legbelsőbb érzéseinket, vágyainkat vele kapcsolatosan és ahhoz, hogy megérkezhessen, érdemes belül rendet tenni. Itt az idő.

kép: www.trendhunter.com

Szólj hozzá(nk)!