2017. dec 25. 0

Mélytengeri roncsvadászat

Karácsony második napjától egy Mars-Neptunusz trigon vonja magára a figyelmet az ég fürkészése közben. A hatás szerdán és csütörtökön a legerősebb, ekkor egzakt a 120 fokos kapcsolódás a két bolygó között és egészen szombatig élvezhetjük áldást hozó energiáit. Alapvetően az érzelmek világába kalauzol el a kapcsolódás; mindkét bolygó vizes jelben tartózkodik: a Mars a Skorpió zodiákusában, a Neptunusz pedig a Halak cikkelyében jár. Érdekesség, hogy mindkét planéta otthon van, mindketten uralkodnak a jelenleg elfoglalt állatövi pozíciójukban.

A Neptunusz ösztönzi a mélységeinkben való elmerülést; megmerülést a legalsó lelki rétegeinkben. Nem amolyan „nyomjuk bele az orrunkat a saját ürülékünkbe”-jellegűen, sokkal inkább egy erős, de lágy és finom késztetés ébredése által, amivel – végre! – meg akarjuk látni, mi lapul odalent, legeslegalul. A Halak Neptunuszt úgy érzékelhetjük szemléletesen, ha a kíváncsi kisgyermekre gondolunk: bár fél, hogy mi vár rá a sötét szobában, de kíváncsisága nagyobb félelménél. Noha remeg a keze-lába, de mégis tovább megy és megnézi, mi van odabent a behúzott brokátfüggönyökön és recsegő bútorokon túl. Amikor lelkünk legmélye felé haladunk, megjelenhet félelem a csontvázaktól, az érzelmi hajóroncsoktól, amikbe balszerencsés búvárként beleakadunk és ott pusztulunk, de ezeket a névtelen, arctalan és alaktalan rettegéseket le tudjuk győzni.

Le tudjuk győzni, mégpedig a Marstól érkező erők segítségével; általuk ott a mindenen átvilágító, erős reflektor önnön lélekbúvárunk kezében. A Mars erőt, lendületet; a lehúzó erőink felett kivívandó győzelem késztetését hordozza titokkutató köntösben, hiszen a Skorpió misztikára, a lélek dolgaira fogékony varázsköpenyét ölti magára. Az erő bolygója ráadásul az emelő energiák fényszögén, a trigonon keresztül szövetkezik a Neptunusszal, ebből az együttműködésből pedig csak nagyon-nagyon jó dolgok sülhetnek ki. Érzelmi blokkok oldódása, régi félelmek elillanása várható; mély, talán nem túl intenzív, de állandóan jelenlévő szorongások tudnak feloldódni anélkül, hogy feltétlenül saját árnyékunk alá traumatizálnánk magunkat. Ez a bolygóállás megengedi azoknak a bizonyos hajóroncsoknak, réges-rég megfeneklett tengeralattjáróknak a kiemelését. Emlékezzünk, amikor egy ilyen roncsot a felszínre hoznak, legtöbbször a levegőn, a napfényben egészen egyszerűen szétporladnak, mert nem bírják sem a napfényt, sem a friss, éltető és oxigéndús levegőt; ahol azonnal gyors bomlásnak indulnak. Nos, pontosan így tudjuk félelmeinket is megsemmisíteni a kiemelés által, bár foglalkozunk a mélyből való kiemeléssel és szembesülünk velük, de idefent már nemhogy hatalmuk nincs felettünk, de létezésük is megszűnik szinte azonnal.

 

A Neptunusz csillagképi hátterében a Vízöntő jövőbe ömlő vize csobog, így amit most megteszünk, megélünk, mind-mind jövőnk fényéért és tisztaságáért is tesszük. A jelenben megtisztított dolgok és minőségek már nem viszik át a holnapba a múlt szennyét és félelmeit; a mély lelki rendbetétel egyben megkönnyebbülést, felszabadulást hoz és szép, tiszta spirituális örökséget hagy maga után.

 

kép: www.wordpress.com

Szólj hozzá(nk)!