Péntektől már az Oroszlán asztrológiai jelében folytatja égi útját a Merkúr. Az Oroszlánhoz – többek között – a szeretet és a szeretet árasztása tartozik. Emlékezzünk, az Oroszlán az az uralkodói minőség, aki alázattal és szeretettel, szívében mindennapi hálával szolgálja népét, aki a népéért uralkodik. Ez a minőség leginkább a szakrális uralkodóké, ha esetleg a jelen idő döntéshozóiban nem találjuk meg, ne búsuljunk, csak annyi történt, hogy nem jó helyen kerestük. Ha kint nem is látjuk, belül, bennünk azért ott él és munkálkodik ez a magas minőségű szeretet-energia. Létezik egy különösen csodálatos tulajdonsága is a szeretetnek, mégpedig az, hogy szabaddá tesz.

Ez az elvárásoktól mentes szeretet jelenik meg gondolatainkban, szavainkban. Persze a magas rezgésű szeretet mellett ott a rálátás, a belső erők uralása is, ahogyan a teremtő, kreatív sugallatok is megjelennek. Az Oroszlán Merkúr ideje bővelkedik az áldásos hatásokban, ilyenkor szellemi szinten is termékenyek, létrehozók vagyunk. Érdekes szál a fénynemzésé is: itt tudunk másoknak (is) segíteni, a másokban való fénymagok elültetése által. Az Oroszlán férfias jegy, a Nap uralja, a hozzá tartozó termékenység minősége férfi típusú, nemző (a vénuszi például egyértelműen női jellegű, befogadó termékenység).

Analóg erre a mintázatra az oroszláni apai minőség: itt most nem csak és kizárólag biológiai értelemben gondoljunk apaságra és nem csak férfiak élhetik meg. Amikor szavak és megértés által tudjuk valakinek azt a segítőkezet nyújtani, ami helyettesíti vagy pótolja az apáét, mi magunk is megélhetjük a pillanat nagyszerűségét. A Merkúr a beavatás planétája is, egy-egy ilyen aktus mind nekünk, mind társunknak valódi beavató felismeréseket hoz, amik által többé, jobbá válhatunk.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This