Augusztus utolsó napjának délutánján – több napnyi „egy helyben toporgás” után – a Merkúr visszafordul, azaz a kozmikus iránnyal szemben haladva retrográd mozgási irányt vesz fel. Ez természetesen a Földről való látható mozgást jelenti, nincs hiba a rendszerben. A hátráló mozgást szeptember 21-ig végzi, ott újfent „megpihen” és 23-án ismét direktbe fordulva, „előre” halad. De mit is jelent mindez az életünkben?

Ideje van visszamenni és megnézni, mit kell elrendeznünk, főleg szellemi síkon. Lehetőségünk támad a világlátásunkban, gondolatiságunkban egyfajta „hátra arcot” lépni és visszatolatni egészen addig a pontig, ahol felfedezzük a bibi megjelentét. Ha már visszamentünk, úgy rendbe is tehetjük; kicsit olyanképp elképzelve a szituációt, mintha az életfilmünket visszatekerve a válaszutaknál kiigazításokat végezhetnénk a későbbi boldogságunkért. Ez az az alkalom, amikor valóban cselekvően is megtehetjük mindezt a gondolataink között, kiseperhetünk eszmeiségünk padlásán.

160831festo

A retrográd Merkúr másfajta megjelenési formája az eddig meg nem ugrott kommunikációs helyzetek makacs vissza- és visszatérése. Érdemes tudnunk, hogy az Univerzum nemigen tolerálja a megúszásra játszást: ha ma kikerülök egy pocsolyát, úgy holnap egy tavacska képében érkezik a tanítás (lehetősége), ahogyan egy emelt hangtól világgá futva könnyen megeshet, hogy holnapi tanítónk üvöltő dervisként hozza a leckét. Ne őrá haragudjunk, ő csupán felár a vélt kényelemért. Hangsúlyos üzenet, hogy a kellő időben elrendezett dolgaink sokkalta kevesebb ősz hajszállal gazdagítanak bennünket, mint a kerülgetések és odázások okozta belső konfliktus-láncolat.

kép: www.sargentsfineart.com

Pin It on Pinterest

Share This