+36 30 855 2287 janos@ladonyijanos.hu

Vasárnap áll együtt a Skorpió asztrológiai jelében vándorló Nap a Mérleg csillagkép második legfényesebb, béta csillagával, a Zuben Elschamali-val. Ez a csillag a Mérleg középpontját jelöli, ő a függesztő pont a múlt és a jövő serpenyője között. A csillagzat olümposzi védnöke Héphaisztosz, a sánta kovácsisten. Emlékezzünk, ez a fényábra az isteni ítélet mérlegét formázza meg, itt mérettetünk meg, hogy a magasabb törvényekkel mennyire éljük harmóniában életünket. Héphaisztosz a férfi munkák védnöke és bizony, a felsőbb, kozmikus igazságokkal és törvényekkel harmóniában élni időnként kemény férfimunka (természetesen nemtől függetlenül).

Az itt elhaladó Nap fényével láthatunk rá és világíthatjuk meg, mennyire járjuk – ilyen szempontból – a saját utunkat, mennyire húznak le a szenvedélyek és a kísértések; itt összegezhetjük, mikor cselekedtünk örökkévaló lelkünk sugallatai alapján és mikor rántottunk egyet vállunkon, mondván: egyszer élünk. Nem rossz ez és nem is számonkérő-körmöst osztó energia, „csupán” egy helyzet, ahol tükörbe nézhetünk és szembesülhetünk a valósággal, akár tetszetős a kép, akár viszolygást ébreszt.

Cselekvő énünk égi megtestesítője nem csak a látásban segít, de a tettekben is: amennyiben azt érezzük, ideje változtatni, úgy ezt a döntést most meghozhatjuk, hogy már ma tartalommal töltsük meg és egy sokkal szebb jövőt építsünk, aminek a megmérettetése már minden szempontból tetszést arat.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This