2017. dec 16. 0

Mérleg, múlt, ítélet

A Skorpió asztrológiai jelében méltósággal és megfontoltan haladó Jupiter nemrég érkezett meg a Mérleg csillagképébe, a mostani hétvégén pedig annak legfényesebb, a múlt serpenyőjét jelölő csillagaival áll együtt. Fontos leszögeznünk, hogy ez a Mérleg nem azonos a zodiákus 30 fokos, Szűz és Skorpió közötti szeletével, bár a nevük azonos, hiszen annak idején róla nevezték el. A szeretet bölcsességének planétája az isteni igazság mértékébe érkezett meg, a múlt serpenyőjében megmérettetik az úton haladó lélek. A Mérleg egyben kapu is a Tejút felé, az itt áthaladó vándor már készen áll az emelkedésre, az Istenek útjára lépni. A mérleg belül, bennünk van, az isteni és az emberi minőségek egyensúlyát hivatott megmérni.

A Jupiter a vallás, a filozófia és a törvények égi jelölője; a törvények pedig mind földi, mid kozmikus értelemben véve is őhozzá tartoznak. Nagyon érdekes ez az egyensúlyozás a Mérleg Jupiter idején: ahogyan az isteni és emberi „billeg”, úgy van folyamatos változásban a földi és a kozmikus, rámutatva, hogy valójában a kettő egy és ugyanaz, egy eredője van, „csupán” a kifejeződése, a végső vektorok iránya tér el.

A mostani napokban érdemes elmélyülnünk a szeretethez fűződő viszonyunkban, megnézni, körüljárni, miképpen állunk magához a szeretéshez. Ez az energia ugyanis transzformál és felemel. A szeretet tud nem csak hídként funkcionálni, de általa „válthatjuk meg” jegyünket arra az oldalra, ahová valójában tartozni szeretnénk. Szeretni képessé válva megmérettethetünk anélkül, hogy bármi félelem munkálkodna az esetleges könnyűnek találtatás miatt. Kicsavarva mondhatjuk úgy is, ha tudunk szeretni, ha működtetjük szeretni tudásunkat, már tiszta a lelkiismeretünk.

 

kép: www.yuumei.deviantart.com

Szólj hozzá(nk)!