2018. aug 06. 0

Mérlegbe érkező Vénusz

Kedden a Vénusz – bizonyos értelemben – hazatér: megérkezik a Mérleg asztrológiai jelébe, ami az ő uralma alatt áll. A Mérleg Vénusz nagyon kellemes energiákat ébreszt fel, erősödik bennünk a szépségre, harmóniára törekvés; az a motiváció, hogy a bizonytalanságból és az esetleges összevisszaságból egy külső-belső egyensúlyi állapotba érkezzünk meg. A Mérleg zodiákusa levegős jel, segíti a megértést: felismerjük, hol működünk diszharmonikusan és képesek vagyunk tenni ennek kisimításáért, elrendezéséért.

A Mérleg alapvetően kapcsolati jegy, a Vénusz pedig kapcsolatbolygó, így a most következő időszakban még hangsúlyosabbá válnak emberi kapcsolataink. Könnyebben értjük meg a másikat és ennek a szellemi közeledésnek édes-zamatos gyümölcseként tudjuk fényesíteni a kettőnk közötti szálakat, emelni a kapcsolat minőségét. Ez persze tűnhet kétélű pengének is, mert azt is felismerhetjük, melyik nyomógombunkat tenyereli telibe újra és újra egy-egy játszópajtásunk. A megértés magasabb fokára pedig azáltal jutunk el, ha továbblépünk a halálbüntetés legalizálására irányuló gondolatainkon és a galócapörkölt receptjének guglizásán, majd vesszük a fáradságot és megvizsgáljuk, miért is aktiválódnak mechanizmusok. Ezek ugyanis elárulják mindazt, amivel még dolgunk van, ellenkező esetben már nem lenne benne érzelmi töltés.

A Mérleget szokás a zodiákus tükörházaként is említeni és valóban, a társ és a külvilág egyaránt tükör. Itt érthetjük meg, hogy csak olyan szintű embereket tudunk bevonzani, amilyen szinten mi magunk vagyunk, ergo ha sok körülöttünk a sz@rházi, akkor ideje befelé vizsgálódni egy kicsit. A társ, a külvilág segít (sokszor persze szándékolatlanul, indirekt módon) énünk még nem tudatosított oldalát felismerni, itt jelennek meg a zsigeri reakciók, mint vörös fényű jelzőrakéták. Ravasz, de mérhetetlenül hasznos és tanulságos gyakorlat valakit úgy megismerni, hogy beszéltetjük a párjáról vagy a barátairól, társairól. Ekkor ugyanis önmagáról állít ki bizonyítványt, legyen az bármilyen; levonhatjuk a következtetéseket emberi minőségéről. Emlékezzünk azonban, hogy a Vénusz harmonizáló, szépségre inspiráló erőivel mindent megjavíthatunk, szebbé varázsolhatunk.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!