A Merkúr jelenleg a Skorpió állatövi jelében halad, hátterében a Mérleg csillagkép múlt serpenyőjének csillagai látszanak, még két napig; november 5-én a közép érintése után immár a jövő serpenyőjébe kerül át a szellemiségünket, gondolatiságunkat szimbolizáló planéta. De mit is jelent mindez az életünkben?

A mostani napokban (is) helye van a valódi önmunkának. Gyorsan szögezzük le, hogy a munka és az önmunka nem kellemetlen, kötelességszerű valami, aminek nyúlós ragacsossága a muszájból végzett egzisztenciális „munka” világából érkező érzés; ami analóg egyfajta megalázott prostituáltsággal. Zárójel bezár. A mostani napok munkája a múltra irányulóan belső önvizsgálat, feltárása, megértése annak, ami belső folyamatként kivetült lelkiségünkből a külvilágba. Szellemi, gondolati szinten érdemes elemeznünk, elrendeznünk rezgéseinket, amik bentről kifelé áradva határozták meg életminőségünket. Mi az, amit megmutattunk magunkból a külvilágnak, mit engedtünk meg lényünkből kivetülni és mit „arattunk” ezáltal a visszatükröződés révén?

161103merleg

Tekinthetünk egyfajta számvetésként is erre a kalandra, belső felfedező utunkra, aminek kanyargós ösvényén haladva felfedezések, csodák várnak ránk. Emlékeztetőül: az önmunka örömmunka is tud lenni, ha úgy állunk hozzá és készek vagyunk megtenni a szükséges érzelmi- és energia befektetéseket.

 

A Mérleg középpontjának, Béta csillagának elérése után a Merkúr a jövő serpenyője előtt halad, a múlttal végzett összegzés és átgondolás hozzásegít a magasabb minőségű jövő élményének eléréséhez. A három időminőséget itt köthetjük össze: a múlt tanulságait megértjük a jelenben, megtesszük a szükséges kiigazításokat és a jövőt már magasabb szinten élhetjük meg; szebb és fényesebb visszatükröződést produkáló rezgéseket áraszthatunk a külvilág irányába.

 

kép: www.abstract.desktopnexus.com

Pin It on Pinterest

Share This