A mérleg nem hazudik. Igazsága ébreszthet örömöt, de tágra nyílt szemű csodálkozást és abból fakadó elrettenést is. Aktuális testtömegedet érezheted soknak, kevésnek, vagy éppen jónak. A fürdőszobában laposkodó mérleg objektíven teszi a dolgát és tájékoztat a valós számadatról. Ez a dolga, nem több. Sokunk szerencséjére még nem találták fel az „okosmérleget,” ami csipkelődő beszólásokkal cinkelne, ha BMI-d bizonyos érték fölé kúszik.

Jóval több örömmel kecsegtet a piaci mérleg. Ez ugyanis azt jelenti: ott sürgölődsz a klasszikus középpontban. Mióta ember az ember, piacra is jár. Optimális esetben találsz öreg nénit, bácsit, saját kertjéből ásott, szedett, vágott terménnyel. Ők még használják a régi, kétserpenyős mérőeszközt. Egyik oldalán a vassúlyok, a másik serpenyőbe a sütőtök, csemegeszőlő, besztercei szilva kerül. Éltes koruk ellenére döbbenetes fürgeséggel, bűvészujjakkal machinálnak a súlyokkal. Pillanatok alatt harmonizálják a terményt a fémtömeggel. Lassabb a matematika a szamárfülesedő, franciakockás jegyzettömbön; pénz- és árucsere, majd mosolygó köszönés és tovább sétálsz gazdagadó kosaraddal. Ilyen egyszerű.

A kölcsönös elégedettséget hozó kapcsolódás, a korrekt üzlet alapja a mérleg egyensúlya. De a harmónia nem áll meg a piac szélén. Kúszik, terjed, illan: életed minden szegletébe befészkeli magát. Át- és átjárja szíved, lelked. Ha valamikor igaz ez a tétel, az éppen most van. A mögöttünk hagyandó hét kozmikus egyensúlyt hozott. Ekkor lépett be a Nap a Mérleg asztrológiai jelébe.

Az ősz minden finomságát, szépsége legjavát megmutatta neked a héten. Szócikk is lehetne bármely enciklopédiában. Mai Hétrenézőnk az őszbe fordulás, az egyensúly és a harmónia égisze alatt született meg. Pontos lenyomata annak az energetikának, amiben lépdelünk, te is, én is. Ez persze nem jelenti azt, hogy naplemenés főcímzenébe ballagunk, szirupos zenével, a’ la Hollywood. Időnként energiákat is mozgatunk meg, de alapjáraton a munka nem büdös. Tudom, elvakult férfigondolkodás, de vállalom: egy professzionális használtra készített Husqvarna géppel dolgozni – nem munka. Elfáradok, megizzaszt, de a vigyormuszklijaim is megdolgoznak a nap végére.

Az ősz a harmónia hullámhosszára hangolva indult el. Harsogjanak külső hangok bármit is, a valódi igazság az égre íródott. Ott pedig egyensúlyt láthatsz, nem mást. Éppen az őszi napéjegyenlőség hozhat vissza az alapvetésbe: eredendően jól vannak megírva a dolgok. Akkor b@sszuk rontjuk el, mikor a csodás kottából fülsértően játszunk. Nem a zenemű és a kozmikus zeneszerző hibája a kialakult kakofónia.

Tekintsünk vissza, azaz pakoljuk mérlegünk múlt serpenyőjébe a héten mögöttünk hagyott minőségeket.

Érzelmek maximumon, elmélyülés, felismerések és szabadító könnyek. Ilyesmit képzelhetsz el az égi kartotékozóban, ha a Halak teliholdat kéne osztályozni.

Nem kevésbé életteli az őt követő Vénusz-Uránusz szembenállás. Volt itt minden: teremtő zsenialitás, szerelem a szabadságra hangolva, tabuk végleges elégetése – miután ledőltek. Szikrázó, szívdobogtató égi állás. Tudod, erről szokták mondani a bölcsek: „ilyenkor érzem, hogy élek!”

A valódi, nem naptári, nem bazári, hanem az igazi, hamisítatlan ősz beköszönte. Ezt a Nap Mérleg jelébe való megérkezése jelöli ki. Innen tudod, tényleg ősz van. Annak minden szépségével. Mert lehet nem szeretni és várni a tavaszt, de a legelvakultabb ősz-szkeptikusok is elismerik, még ha csikorog is a fogzománcuk: gyönyörű évszak.

Tömegekre ható negatív programozást írhatsz át a nehézségekkel és a bosszantó jelenségekkel kapcsolatosan. A retrográd Merkúrtól való fázás, az ő hibáztatása, szidása immár nem pálya. Szintet léptél. Mióta jobban megismerted, talán csodálkozol is: mire ez a kedvezőtlen sajtó? Jogos felvetés, különösen most.

Igazságot szolgáltattunk a komfortzónának is. Oly’ érdemtelen becsmérlések érik, pedig vele az égegyadta világon semmi, de semmi gond nincs. Azzal már inkább, ha tartósan belekuckózol – a kimozdulás legcsekélyebb szándéka és hajlandósága nélkül.

A tudomány számos tézist igazol. Ez kitűnő, amennyiben egzakt dolgokra vonatkozik. Mutassák ki, hány százalék az akácméz cukortartalma. Mérjék meg a levegőben lebegő port. Analizálják az ivóvizet; jó tudni, mi folyik a csapból. De vajon mindig, mindent meg kell tudni tudományos alapon magyarázni? A szerelmet is, példának okáért?

Én akkor is szeretlek, ha… Gyakran hangzik el, legtöbbször bele sem gondolva, mennyire torz és bántó üzenetet szúr a tudatalattiba. Éppen ideje volt újra gondolni, akarod-e még valaha is használni ezt a formulát. Ahogyan azt is: hogyan tegyél különbséget valódi vágyaid és a benned gerjesztett ingerek között.

A rendkívül vegyes és emiatt sokszínű hétből egy nem kevésbé összetett hetesbe tartunk. Strukturáltságát vedd örömmel. Mindössze annyit jelent, hogy itt is, ott is elrejt egy-egy meglepetéscsomagot. Fokozott figyelemmel többre is rábukkansz, mintha csak úgy élnél vegetálnál. Jelenlétet, kezdeményezőkészséget és az emelő változás elvárását érdemes összecsomagolnod, hogy feltarisznyálkodj velük.

Termékeny, kiáradó és fényesedést hozó erőkkel indul az új hét. A Vénusznak köszönheted az életújító parádét. A szerelem bolygója két égitesttel is markáns fényszög-szövetségre lép. Lesz itt minden földi jó, de az ég(i) is elérhető.

A nehézségek és problémák jellemzően nemszeretem sz@rkupacként nyomasztódnak előtted. Legjobb lenne nagy ívben kikerülni és tovább csoszogni vagy masírozni, vérmérsékleted szerint. Nem biztos, hogy nem lapul benne valami érték. Olyan kincs, amit rajtad kívül senki más észre nem vesz. Mert az csak rád vár. Hogy felfedezd. Ehhez azonban tudnod kell róla, hogy ott van. Máris más attitűddel kerülgeted – szűkülő ívben, ami azt illeti – a halmot. De már a lehetőségeket kezded vizslatni. Témafelelős: Nap-Szaturnusz trigon. A hátráló Merkúrra is kacsintunk azért egyet.

Szerelmet vallani fülig pirultan és beleizzadósan is lehet. Hitet tenni, erőt meríteni – éppen ideje. Újra csak a Vénusz siet segítő jobbot nyújtani. Nem is akárhogyan: a Plútóval alkotott sextil fényszöge valóban életképes minőségeket hívhat életre. Fogd vitorládba ezt a kozmikus szelet és valóban hasítasz.

Múltad megélés-rögjeiből építőköveket faraghatsz. Ami eddig nyomasztott, azt átalakíthatod. Nem átcímkézed ugyanazt a trutyit, attól nem kopogtatsz még a boldogok klubjában. Valódi belső alkímiáról beszélek. Amikor átértékeled a régi tapasztalásokat és szépen, fokozatosan leoldod a visszahúzó érzelmi kötöttségeket. Szabadságot, megértést ad a retrográd Merkúr a Szűz csillagkép jövőbe érkező lábánál haladva.

Szót ejtünk még az önismeret optimális felhasználásáról. Persze nem ilyen egyszerűen: ránézünk, mikor önátverés, amit olyan jónak hittél, gondoltál. Nem kevésbé lényeges téma a lezárás, befejezés fontosságának megértése. A Szaturnuszt hívom segítségül; vele karöltve jutunk el A-ból B-be.

Végül egy meglepetés-bejegyzéssel is készülök. Hogy miről szól, az maradjon is rejtély.

Hétről hétre jól esik a vasárnap esti megpihenős összegzés. Tartást ad. Írhatnám, hogy keretet, de a szó jelentését könnyű erdőbe magyarázni. Száz szó is csak egyféleképpen végződik: jó idők járnak felénk és felettünk. Mondjon bárki bármit, így van. Izmaid nem rozsdásodnak, a pornak pedig nincs ideje szerszámaidra telepedni. Jó töltődést!

kép: pixabay.com

mérlegen a múlt és az eljövendő hét – a valódi egyensúlyért

Pin It on Pinterest

Share This