Elérkezett az ideje, hogy beszéljünk egy kicsit az Ikrek asztrológiai jelében járó Vénusz és a Halakban mártózó Neptunusz kapcsolódásáról: a két bolygó teremtő erejű, quadrat fényszög kapcsolaton keresztül működik együtt. Jellemzően egy Vénusz-Neptunusz quadrat rövid, pár napig tartó erőminta, most azonban – a Vénusz nemsokára meginduló retrográd mozgása miatt – május utolsó hetéig élvezhetjük a megvalósításra törekvő energetikát. De mitől is olyan különleges ez a hatás? Mindkét planéta művészetjelölő; a Neptunuszt szokás a Vénusz magasabb oktávjaként is említeni. Egészen finom, máskor megfoghatatlan sugallatokat tudunk lejegyezni, anyagba önteni általuk és segítségükkel. Ami gyalog hétköznapokon mosolyt varázsol arcunkra, majd libbenős tündérként tovaszáll, most „elcsípjük,” leírjuk, megteremtjük. Fontos tudnunk, hogy mély lelki megérintettség vezérel a folyamatban; a Halak zodiákusát uraló Neptunusz „otthon” van, uralmi helyzetében még intenzívebben plántálja belénk az alsó-belső világunkból érkező sugallatokat. Milyen érdekes, hogy itt bukkanunk egy fordított arányosságra: minél mélyebbre megyünk, annál magasabbra jutunk. A 90 fokos, teremtő erejű fényhídon keresztül kapcsolódó Vénusz pedig az anyag világában testesíteni segít mindazt, amihez egyéb időkben kevesek a szavaink és nem tudunk olyan jól festeni, zenét szerezni, táncolni, hogy ezeken a módokon méltóképpen fejezzük ki. Most minden egyben adott.

Érdemes kicsit megkérni egónkat, lépjen hátra, amikor érezzük, lelkünk húrjait pengeti a fent kibontott hatás. Lehetőleg mérlegelés, ok-okozati összefüggések keresése nélkül jegyezzük le mindazt, amit ilyenkor kapunk és majd később ráérünk „gyomlálni,” ha ugyan lesz még mit. A Vénusz csillagképi értelemben nem csak az Orionban jár, annak gamma csillagánál, a harcost jelölő Bellatrixnál, de a Bika szarvait is érinti. A most érkező művészet, a belülről (ki)fakadó alkotó inspiráció egyrészt segít bizonyos belső harcok finom és lágy megvívásában (tudom, képzavar, de ez van…), másrészt a legmagasabb helyről plántál sugallatokat, információkat belénk. A Bika szarvai a Tejútról antennaként „hozzák le” a magasabb sugallatokat, így végtelen nyugalommal és szelídséggel tudhatjuk, hogy amit kapunk, az jó helyről jön.

Ne menjünk el azonban a Vénusz kapcsolatbolygó-minősége mellett sem! A most következő hetek kitűnően, sőt még annál is jobban alkalmasak embertársunkhoz finoman, lágyan, az ő számára jó módon közel kerülni (nem férkőzni!). Ez az erőtér elképesztően jó ráhangolódást enged meg: ha és amennyiben él bennünk a vágy, a tiszta és őszinte szándék, hogy lássuk, mi zajlik a másik lelke mélyén – és harmóniát tudjunk teremteni (quadrat, azaz teremtés!) -, akkor az a képlet működik is. Nyilván kettőn áll a vásár és olcsó népszerűség-hajhászás lenne garanciát vállalnom, hogy mindig és mindenkivel működni fog, mert még egy Vénusz-Neptunusz quadrat sem írja, nem írhatja felül a másik szabad akaratát. Az viszont biztos, hogy elképesztően jó és finom energiákkal együttműködve tudunk olyan mélységekben kapcsolódni a másikhoz, hogy – a nyitottság csírájának megléte esetén – csodákat élünk meg általa. Egyszóval: nem csak a májusi eső, de a májusi Vénusz-Neptunusz quadrat is aranyat ér.

Zárszó: július végén, mikor a Vénusz, direktbe fordulás után újra a Bellatrixhoz ér, ismét megélhetünk egy Vénusz-Neptunusz quadratot, de az már csak „szokásosan” rövid idejű, illanó, de szép lesz.

kép: www.wallpaperup.com

Pin It on Pinterest

Share This