Március utolsó péntekét nyugodtan nevezhetjük csodanapnak, több okból is. A felsorolás sorrendje nem feltétlenül fontossági, hiszen az szubjektív megítélés tárgya, mindenesetre jó tudnunk, hogy minden hatás minden másikat erősít és együtt, szintézisben működnek emelkedésünkért. Ezen a szép pénteken fordul direktbe a Merkúr, pár hetes hátrálására pontot téve. Asztrológiai szempontból végig a Halak cikkelyében zajlott a retrográd mozgása, rávilágítva, mit érdemes felszínre hoznunk lelkünk belső rétegeiből. A Halakban hátráló Merkúr erői segítséget nyújtottak abban is, hogy megértsük belső folyamatainkat, zsigeri, ösztönös, gyakran félelemből, riadalomból születő cselekedeteink gyökerét találhattuk meg és emelhettük szellemi szintre. Ez a minőség már az uralásról, az indulatok, az érzelmek gondolati energiává transzformálásáról szól, ilyenkor nem kiszolgáltatottjai, dróton rángatott bábjai vagyunk önnön érzelemvilágunknak, hanem visszaülünk a trónra és tudatosítjuk, hogy mi magunk vagyunk életünk urai.

Ha már a Merkúrnál tartunk, nem mehetünk el szó nélkül a Neptunusszal való együttállása mellett sem: most is és még mindig szorosan kapcsolódik a két princípium. Elismerem, talán unalmasnak tűnhet az elmúlt hetekben folyamatosan csépelt befelé figyelés, a lélek mély rétegeinek ajándékainak bontogatása, de ha ez van, nincs mit tegyen az egyszerű asztrozófus: erről kell írnia. Búvárkodás, merülés saját mélységeinkbe, majd felszínre emelkedés az igazgyöngyöt rejtő kagylóval. Talán zárva van még az a bizonyos kagylócska, de kellő figyelemmel, türelemmel bizony megnyílik a napfényen és kitárulva mutatja a benne rejlő csodát. Mind a merkúri fordulat, mind az együttállás a Halak csillagképének visszaúszó halánál történik, megmutatva, miért érdemes visszatérnünk. Itt már a visszatérésből előrelépés, előrehaladás születik, amiben az elmúlt tapasztalások ugyanúgy benne munkálkodnak, mint lelkünk igazi, mély motivációi. Mostanra kikristályosodott, letisztult, mi is a valódi vágyunk és lámpásként szegezhetjük a horizontra, hogy vezessen és követhessük a fényét.

Pénteken játszik még a Bika asztrológiai jelében járó Mars is, de nevezhetnénk akár főszereplőnek is: Árész planétája a Bika csillagképében, egészen pontosan a Fiastyúk (Plejádok) csillaghalmazában jár ekkor, igen erősen egyesítve a női és a férfi típusú teremtő erőket. Ez az égi aspektus intenzíven ösztönzi Afrodité és Árész energiáinak összeadódását-összeolvadását. Mindannyiunkban él és működik mind a két fajta teremtő erő, de ezen a napon lehetőségünk van ösztönözni, intenzív működésre késztetni őket, hogy együttműködve az életet adó, termékeny energiáink és a nemző-kreatív erőink egymással összhangban és harmóniában varázsoljanak csodákat az életünkben. Nem mellesleg a szerelem erőit is igen eredményesen tudjuk ébreszteni-ragyogtatni magunkban, hogy a belső fényünk kivetülhessen a külvilágba. További adalék, hogy a Mars ezen a szépséges napon a varázslat, a mágikus érzékelés és a művészetek fényszögén, a quintilen keresztül kapcsolódik össze a Merkúr-Neptunusz együttállással. Teremtésünkben ott a mély lelki inspiráció: a legtisztább, legmélyebbről fakadó ihletettség emel a legmagasabbra, téve mindezt úgy, hogy édes gyümölcsöket hoz, termékenyen, megvalósuló módon. Itt éljük meg az álmok megvalósulását, mégpedig agyalástól mentesen, teljes természetességgel. Tapasztalássá válik az „Isten a tenyerén hordoz” kifejezés.

Pénteken este, 18 órától ezzel az energiával harmóniában tartok meditációt, hogy még intenzívebben élhessük meg a nem mindennapi csillagajándékokat.

https://www.facebook.com/events/2307219196230454/

 

képek: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This