Mostanában egyre több helyütt üti fel a fejét a bosszankodás: hülye ez is, az is; idióta módon csinálják a dolgokat és különben is – nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy nagyon alacsony a kerítése. Biztos vagyok benne, hogy bár nem ismertél magadra, élnek olyan távoli ismerőseid, akiknek baráti körében ez előfordulhat.

A megszokásból való kizökkenés egyik mellékterméke a fokozódó érzékenység. Felszínre hozza az emberek közti különbözőséget, ami világlátásban, habitusban, felfogásban mutatkozhat meg – többek közt. Tudod, az az érdekes, hogy kevesen akarnak direkt bosszantani ilyenkor. Akad ugyan egy-egy provokatív példány, a többség mégis szándékolatlanul működik irritáló módon (már ha zavarna téged, de, mint az előbb megbeszéltük, ez nem rólad szól, csak azért írom, hogy tudj másoknak segíteni…). Bármennyire is ostobának és korlátoltnak látod a másik egy-egy reakcióját, az soha (most sem!!) róla szól.

Nézd meg, melyik gombodat nyomja meg, tompa, erős hüvelykujjal. Tudom, hogy zsigeri ellenállást szülhet, de azért bosszant, mert valahol te is ugyanilyen bosszantó módon működsz. Nyilvánvalóan nem abban a konkrét cselekedetben, ezért is nehezebb nyakon csípni. Példa: te mindig összeszeded a blökid végtermékét, aki pedig tojik erre, azt vérlázító bunkónak tartod. Nem azt mondom, hogy szimpatikus az a kutyasétáltató, aki sz@rik a sz@rt összeszedni elmulasztja a kakit zacsiba csomagolva eltávolítani, de ezzel üzen neked – abban az esetben, ha indulatba hoz.

Valahol, az életed talán teljesen más területén pont így hagysz magad után bűzlő kupacokat, csak nem akarsz még rálátni. Ebben segít a kedves polgártárs, így dugja az orrod alá irritáló cselekedetének valódi üzenetét. Nem jó megoldás, ha kivégzed – még ha csak képzeletben is.

Erő ellenerőt szül, a növekvő feszültség pedig mindenhez előbb vezet el, mint a feloldáshoz, ezért nem biztos, hogy önkéntes rendőrködni, seriffkedni és igazságot osztani a legjobb. Ellenben bármikor végezhetsz önvizsgálatot és elemezheted, ízlelgetheted, miért is olyan pukkasztó egy-egy cselekmény. Amikor ez megvan, azonnali megkönnyebbülés és felszabadulás lesz jutalmad.

kép: pexels.com

a bosszantó embertárs – minden látszat ellenére – segít, érted van

Pin It on Pinterest

Share This