Zanzásított válasz: mert könnyebben törünk és roppanunk össze. Ha kevés időd szánsz olvasni, ennyi elég is. Amennyiben szentelsz egy kicsivel többet, akár perceket is, akkor engedd meg, hogy mindezt kifejtsem némi csillagpárhuzammal. Talán már érezted és tapasztaltad, hogy sürgető döntési helyzetek bukkannak fel életedben; az utóbbi pár hét-hónap „helyzetbe hoz.”

 

Ezt a helyzetet már nem tudod lehozni szobanövény-szerű rejtőzködő magatartással, ami soha nem számított magas szintű megoldásnak, de ideig-óráig megadta a működőképesség illúzióját. Ez a lufi most végképp kipukkadt, ezt tekintsd rossz hírnek, ha alibiéletet szeretnél a továbbiakban is élni.

 

Zárójel: mit is jelent az alibiélet? Igen, pontosan azt. Mindenre tűprecíz és védhető kifogásod/magyarázatod van, mit miért nem csinálsz meg Összetett módon vagy képes bebizonyítani és levezetni a jelen helyzetedből való kimozdulás képtelenségét. Hagyjanak téged békén, ne b@szogassanak piszkáljanak, hogy változtass. Alibiéletet élve meggátolod, hogy a kifogások emberéből az eredmények emberévé válhass. Miről ismered fel az esetleges érintettségedet? Gyorsteszt: ízlelgesd a felelősségvállalás szót és minőséget. Ha kiráz a hideg, talált, süllyedt.

 

Megúszásra, puszta túlélésre játszva kizárod, de legalábbis minimalizálod annak esélyét, hogy valami jó történhessen meg veled. Azért teszed ezt – persze tudattalanul -, mert mostanság a jóért tenni kell, a sült galambok röpképtelenségéről is beszéltünk, de a csodavárás önmagában már kevés: aktív, cselekvő módon juthatsz el a boldog és elégedett életminőségbe. Poroljuk le a közhelyes képet arról a bizonyos fáról, akit a szélvihar tép.

 

Melyik ága szeretnél lenni? A rugalmas, aki nagyobb terhelést is elbír, meghajol, majd visszaegyenesedik, vagy a merev-száraz, változásra reccsenéssel-töréssel reagáló ág? Emlékezz, a hajlékonyság nem jelent gerinctelenséget. A tartásodat a rugalmasság nemhogy nem gyengíti, egyenesen erősíti. Amennyiben nincs a családfa valamelyik felmenő ágán strucc-ősöd, úgy látod és érzed, hogy a változások már a spájzban vannak felgyorsultak és megerősödtek. Nem azért, hogy neked rossz legyen. Tanító, fejlesztő, a hozzáállásodat és a döntéseidet tesztelő és így segítő erőkként tekints rájuk.

 

A rugalmatlanságba könnyen és gyorsan reccsenhetsz bele és nem csak fizikai síkon. Újabb zárójel: hát-, derék-, térdfájdalmak intő jelek; érdemes egy pillanatra megállnod, ha ilyet tapasztalsz. A változásnak és változtatásnak való makacs, szájat összeszorító ellenállás bizony a lélek és a szellem síkján is képes megtörni. Meggyőzheted magadat csillogó, észérveknek csomagolt kifogásokkal, de a lelked mélyén pontosan tudod és érzed, hogy becsapod önmagadat.

 

Ebben a mély rétegben olyasféle képek születnek egy ilyen helyzetben, mint amikor nyakadban a hurkolt kenderkötél, a lábaddal hintáztatod a hokedlit és már a billenési holtpontnál jársz. Hogy ez után mi történik, azt a fantáziádra bízom. Kell ez neked? Őszintén, tényleg olyan rettenetes a változás, az új és más dolgok beköszöntése a régi elengedésével? Értékeld át és merj rugalmas lenni. Ha példakép kell, látogass el egy vízparti fűzfához és nézd meg jó alaposan. Állítsd a szolgálatodba az aktuális égi energetikát ahelyett, hogy az áldozatának tekintenéd magadat. Az egész csak egy, egyetlenegy döntésen, a te döntéseden múlik.

 

kép: pixabay.com

ez a szint azért nem elvérés…

 

Pin It on Pinterest

Share This