Csütörtöktől vasárnapig áll együtt a Merkúr és a Neptunusz a Halak asztrológiai jelében. A találkozó a két „középső” napon, pénteken és szombaton egzakt, ekkor legerősebbek a hatások. Lássuk, mire számíthatunk! Mélyről jövő, érzelemből felbugyogó megértésre, olyan gondolatokra, amik már huzamosabb ideje odabenn mocorogtak és most végre felemelkednek a tudatosulás szintjére. Jó tudnunk, hogy az összegzésre kitűnő napokat kapunk, még akkor is, ha a leltár esetleg nem nyeri el tetszésünket. A Merkúr-Neptunusz találkozó nem akar finomkodni: ugyan nem csapja úgy elénk spirituális könyvelésünket, mintha a Mars is csatlakozott volna a duóhoz, de nem is ködösít és hajthatatlanul szembesít azzal, ami bennünk van. Talán kellemetlennek tűnt ez így, leírva, mint amikor az adóellenőr bejelentkezik, de abban az esetben, ha tiszta a lelkiismeretünk és mindent a – kozmikus – törvények szerint cselekedtünk, akkor ez a képzeletbeli ezorevizor szankcionálás nélkül távozik majd.

Igen, végtelenül jó napok következnek az elmélyülésre, meditációra; mindarra, amihez lelkünk belső és mély rétegeit használjuk. Az ilyen időpontra szervezett közös és nagy meditációk már csak az égi helyzet miatt is sikerre és eredményre vannak „ítéltetve” kódolva. Ez nem baj, sőt; csak megkönnyíti a benne való hitet. Olyan, akár a zsugázás, ha a partner háta mögött borotválkozó tükör lóg a falon, mint Puskás Öcsi anekdotáiban – egy aprónak tűnő, de fő különbséggel: itt nincs „csalás;” a jó időzítés a spiritualitás egyik legfőbb előnye. Zárójel: a következő, hosszabb időszakban ez a tudás felértékelődik. Aki tudja, mikor mit kell, mit érdemes tennie, az előnybe kerül. Nem a többiek hátrányára, mert más paradigmából indul ki, nem a szűkösség-elvből. Aki jókor tesz jót, arányosan magasabb spirituális „jutalmat” kap érte.

Említést érdemel a társainkkal való beszélgetés, mégpedig a mélyre ható, lélektől lélekig jutó kommunikáció. Lehet, hogy az aktuális helyzetben sokan agyoncsapják az időt és locsognak azzal is, akit egy sima hétköznapon kerülnének, netán kanál vízbe fullasztanának, de ez nem magas szint – finoman szólva sem. A két planéta együttállása segít az egymásra hangolódásban és nem baj, ha földrajzi távolság van köztünk, mert a kilométerek képtelenek egy ilyen erőtér eredményes működését gátolni. Emlékezzünk: asztrológiai értelemben a Halak jegyében találkozik a Merkúr és a Neptunusz. Az eggyé válás, a ráhangolódás igen intenzíven működik. Nem mehetünk el a csillagképi helyzet mellett sem: a Halak fényábrájának visszaúszó halacskájánál éri a Neptunuszt a sebes léptű Merkúr. Ideje van kibeszélni mindazt, amit már régóta és többször akartunk, mégis, valami miatt erre eddig nem került sor. Visszatérő nehézségek, lelki gubancok végleges (ki)oldásának is itt az ideje és lehetősége. Mindemellett azt is megérthetjük, miért érkeznek életünkbe visszatérő emberek/mintázatok/élethelyzetek – azaz mi a belső, lelki mágnesünk irányukba. A megértésből pedig megoldást tudunk konvertálni szándékunk szerint.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This