Nemrég régen írtam arról, mire jó és mire nem egy képlet, avagy miért nem jó kifogásgyárként alkalmazni az asztrológiát/asztrozófiát. Ilyenkor egy szent és magas minőséget egyszerű önigazolási eszközzé süllyesztünk le, amivel saját kényelmességünket, komfortzónához való ragaszkodásunkat erősítjük és véljük alátámasztani egy ábrával és a belőle kiolvasott információkkal. Ebben az esetben az elérhető spirituális haszon elenyésző: ha valakit, önmagunkat nem tudjuk becsapni (legalábbis tartós eredménnyel biztosan nem), társainknak pedig fölösleges bizonygatni, mit miért nem tettünk meg.

Őket ez nem érdekli, még ha úgy is tesznek – merő udvariasságból. Valójában egyedül nekünk fontos, hogy mihez kezdünk az életünkkel. Fejlődni csak úgy tudunk, ha kitágítjuk a lehetőségeinket, a valóságunkat. Lehet, hogy eddig azt gondoltuk: egy adott égi helyzet a születési képletünkben determinálja bizonyos működésünket. Emlékezzünk Szepes Mária nagyszerű gondolatára, hogy a csillagok nem kényszerítenek, legfeljebb hajlamossá tesznek bennünket egyes dolgokra. Hajlamossá tesznek. Ízlelgessük. Ha mindenki, aki hajlamos a hízásra, ezzel az ürüggyel arcvonásmentessé enné magát, az kinek lenne jó? Ha tudom, hogy hízásra hajlamos vagyok, nem a táplálkozásra jobban odafigyelve adhatok tudatos választ?

Élhet bennünk egy-egy meggyőződés születési képletünkkel összefüggésben. Amikor ez segít, ösztönöz, az szuper. Amennyiben korlátoz, akkor álljunk meg egy pillanatra. Vajon miért állíthattunk volna össze magunknak olyan asztroszkópot, amivel megszívatjuk magunkat? Mi van akkor, ha másképpen értelmezve az eddigi hátráltató energia egyszeriben segítő erővé válik?

Ehhez semmi mást nem kell tennünk, mint a hozzáállásunkon módosítani, szép, ősi magyar szóval paradigmát váltani. Engedjük el a „miért nem tudom az én bolygóimmal ezt megtenni” kényelmét és nyissuk meg szívünket, lelkünket a „mégis: hogyan fordíthatom az adott dologban előnyömre, jó megoldást kínáló erővé az égi energiákat?” szabadságot adó gondolatára. Ha asztrológus vagy egyéb szakember ültetett el bennünk ilyen korlátozó magokat, hát gyomláljuk ki.

Jó tudnunk, helyesebben írva tudnunk kell, hogy nincs olyan, amire alkalmatlanok lennénk. Akad életterület, amiben kiemelkedőt tudunk alkotni, de semmitől nem foszt meg sorsunk térképe. Semmitől.

 

kép: pixabay.com

 

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

 

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

a csillagos égre nézve látjuk, mennyi a valódi idő és hogyan mozog a világunk

 

 

Pin It on Pinterest

Share This