Nemrég futottam bele a következő, tisztázásra szoruló jelenségbe: „a képletem szerint erről vagy arról le kell mondanom.” Ismét Robin Williams rövid, tömör tőmondatához kanyarodnék vissza a Holt költők társaságából: „ürülék!” (https://www.youtube.com/watch?v=imYj8QNTV0k a lényeg 1:36-nál, de – javaslom – az egészet nézd végig.)

Ha valakitől azt hallottad, a csillagaid, bolygóid erre vagy arra kényszerítenek, akkor nyugodtan – és persze fennhangon – idézd a végterméket.

Ilyen ugyanis nincs, ha úgy tetszik, tőhazugság. Jó, oké, akkor legyen nemtudásból fakadó kinyilatkoztatás. Káros.

Kérlek, vésd be a következő alapszabályt: a képleted nem igényel tőled sem lemondást, sem a valódi vágyaid közötti kizáró jellegű választást. Ennyi. Ha másképp lenne, akkor nem szolgálná az asztrozófia, a csillagok világának „tolmácsolása” a földi vándorokat, hanem (be)korlátozná és a lehetőségek megmutatása helyett léceket, rácsokat, bilincseket adna, abból meg kapsz eleget innen is, onnan is. Tulajdonképpen ennyi a lényeg, de nem bánom, hámozzuk meg alaposabban a tételt.

Miért mész el egy elemzésre? Optimális esetben ön- és sorsismereted elmélyítésének céljából. Nemrég írtam arról is, miért jelent (édes) felelősséget születési képleted megismerése, kattints a vastagított szövegrészre az újraolvasásért, érdemes. Ahogyan nem alkalmas egy asztrozófiai elemzés kifogásgyártásra, a nemcselekvés magyarázatára, úgy nem is vesz el tőled semmit, ami valójában a tiéd. De igen, kérdőjeleket támaszt, ezzel számolnod kell.

Ha az elektromos készülékekhez hasonló, olvashatatlanul apró betűs leírást kéne mellékelnem elemzés-témában, feltétlenül belefoglalnék egy ilyesmi mondatfüzért: „az elemzés rendeltetésszerű használta esetében – eredeti céljának megfelelően – a szülött céljait szolgálja. Előfordulhat azonban, hogy alapfunkciói a felhasználó által korábban futtatott más programokkal kompatibilitási interferenciát produkálnak (összeütközésbe kerülnek) és hallható, érzékelhető gerjedés jön létre. Ilyenkor érdemes a régebbi működés leállítása, felülvizsgálata; szükség esetén kiiktatása, mert az újonnan telepített sorsismeret 1.0 erősebb.”

Amikor azon gondolkodsz, kéne-e neked egy elemzés, szolgálná-e éltedet, vedd ezt is számításba. Azaz ne azért keresd fel a csillagipari szakmunkást, jobb esetben planeto-asztrotechnikust, mert idén elmaradt a Sziget és az EFOTT és a cihába gyűlt papírokat élménnyé akarod konvertálni. Nem jó.

Fogalmazz meg igényeket; legyenek elvárásaid. Olyan elvárások, amikhez viszonyítani tudod az elemzés során kapott információkat, így objektíven ítélheted meg, mennyire szolgált téged a folyamat.

Az egyik fő elvárásod lehet legyen az, miszerint képleted megismerése nem vehet el tőled semmit, ami valóban a tiéd. Amivel összefüggésben kérdőjeleket rajzol, ott bizony töprenkdeni, fotelba kuckózni, újratervezni valóid lesznek. Ez viszont már rövid távon is óriási segítséget ad a (le)tisztulás által.

kép: pixabay.com

amikor a csillagok mutatnak utat, lehetetlenség, hogy bármit is elvegyenek tőled

Pin It on Pinterest

Share This