Csütörtökön áll egzakt quadrat fényszögben a Halak asztrológiai jelében járó Neptunusz és az Ikrek zodiákusában vándorló Merkúr. Utóbbi meglehetősen fürge léptű égi vándor, így nem számít unikumnak Poszeidón planétájával való teremtő fényszög-kapcsolata, de ez a mostani aspektus mégiscsak különleges. Először is jó tudnunk, hogy mindkét bolygó saját jelében halad, uralmi helyzetben; tekinthetjük ezt hátteret kontrasztosító, az energiákat markánsan aláhúzó jellemzőnek. A Halak Neptunusz a lélek mélységeibe irányítja figyelmünket, a spiritualitás és a belső munka alsó rétegekbe hatoló vonulatait inspirálja. Segítségével önnön mélységeinkből emelkedünk a magasba, hiszen egyúttal a magas „művészet” jelölője is; általa pendülnek meg a húrok, ő hallatja a szférák zenéjét.

Az Ikrek Merkúr a megismerést ösztönzi, kifejezetten a polaritáson keresztüli felfedezés és tanulás mintázatát színezi ki. Itt érdemes ezt az összekapcsolódást megjegyeznünk: jó a megismerés önmagában is, ám magasabb szintre a megismerésből (ki)nyert tudás által léphetünk. A két oldal látása, a fehér és a fekete, a fej és az írás tapasztalása helyzetbe hoz: eldönthetjük, hogy a kettősségből elérjük-e az egység (EGY-ség) állapotát; azt, amikor fentről szemléljük vizsgálatunk tárgyát és a polaritásban a valódi egységet éljük meg. Ez már beavató élmény, hiszen maga a felfedezés, a rácsodálkozás testesíti meg a merkúri beavatást. Csillagképi értelemben a csütörtöki napon Hermész planétája az Orion (Nimród) fényábrájában járva annak gamma csillagával, a Bellatrix-szal áll együtt. Ő a harcos megtestesítője, aki nem azonos a katonával, emlékezzünk és ha kell, idézzük fel az erről írt sorokat.

A quadrat teremtő, megvalósító energia; a két bolygói erői a konkrétumok létrejöttét támogatják. Egyfajta belső utazás, önmagunk vizsgálata és befelé figyelés által saját kettősségünk rajzolódik ki. Ebből az árnyalt képből már ki tudjuk kristályosítani a tanulságokat és megtenni a szükséges lépéseket. A quadrat tevékeny, cselekvő erő, itt nem csak felismerést kapunk (ami már önmagában is szenzációs), de az indíttatásból tettek is születnek. Némi hatásvadászattal kijelenthetjük: értelem és érzelem kéz a kézben munkálkodik ezen a napon bennünk, hogy velük és általuk győzhessük le visszahúzó erőinket.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This