A többször hivatkozott Mars-Jupiter-Plútó együttállás keddig egzakt a Bak asztrológiai jelében. Az általánosságok helyett most a konkrét, aktuális helyzetre vetített jelentéstartalmakra fókuszálunk. Kezdjük a Bakkal: megoldás, fejlődés, előrehaladás. Nem mindig olyan könnyedséggel, mint séfkés az olvasztott vajban, de a kifejtett erő sokszorosan térül meg. A Bak egyik régi ábrázolása meredek hegy tetején ábrázolja a felérkezett bakot, akit nem helikopter juttatott a csúcsra. Amikor hegyet mászol, beleizzadsz, elfáradsz, megdolgozol; ha úgy tetszik, megküzdesz azért, hogy tiéd legyen a jóleső érzés: ezt a magaslatot is önerőből, saját tehetséged és erőkifejtésed jóvoltából teljesítetted. Aki felautózik a szerpentinen, ő is látja ugyanazt a panorámát, de már kevésbé tudja értékesnek is megélni, mint te, a mászó. Értéket teremtesz, működteted az izmaidat, a rendszeredet. Földes elemű jel, így a tapasztalatok, a bőrünkön keresztül szerzett tudás, a mélyülő ráncok mögötti életbölcsesség kap fokozott hangsúlyt. A három planéta közül a Plútó a leglassabb (amúgy mind közül, persze…), ő a változtatásokat húzza alá. Amit tudsz, az nem azért a tiéd és van benned, hogy kotlós tyúkként ülj rajta, hanem működtetésért kiált. Ha eddig nem tetted volna, akkor most valagba rúg, de úgy, hogy minden leülésnél könnybe lábad a szemed. Ha ezt szeretnéd megelőzni, akkor kurva nagyon gyorsan szedd össze magad és láss neki, mert ebben az égi helyzetben kevés károsabb létezik a parlagon hagyott tudásnál. Nem szeretek ilyet leírni, de az efféle „nem használom, ami bennem van, nem állok bele a sorsfeladatomba” – minőségek jelen pillanatban fokozottan számítanak bűnnek. Nem jön érte kozmikus tockos, de olyan helyzeteket kapsz, ahol jobb, ha proaktívan elébe mész a dolgoknak és nem várod meg, míg a kötelező mellé vaskos adag szorgalmit is kapsz. A lustaság drága kamatot számít.

A Jupiter, mint tudásbolygó, hasonló üzenettel bír. Ne csak tanulj a megéléseidből, de válj te magad is tanítóvá. Ne nézd le, aki kevesebb ismerettel rendelkezik: egy úton jársz vele, legfeljebb ő egy korábbi kilométerkőnél halad, ahol valamikor te magad is jártál. A Bakban járó Jupiter segít, hogy kellő alázattal, a feladatot szem előtt tartva, minden nagyképűségtől és beképzeltségtől mentesen tehesd ezt meg; ha úgy tetszik, gyakorolhatod az önzetlenséget (is). Képbe lép a nagy összefüggések meglátása, a rendszer vizsgálata: felfénylenek a szálak, mi mivel és hogyan kapcsolódik. Csodálatos felismeréseket ad, amikor a látszólag elkülönült szereplők, valamint térben és időben egymástól távol álló történések kapcsolódásai mutatják meg magukat. Tanítóként erre tudod rányitni társaid szemét, ez pedig az egyik legszebb felelősség. A jupiteri működés több mint fényes; magát a bolygót szokásos a szeretet bölcsességét hordozó és kiárasztó égi vándorként aposztrofálni. Érzelmek, amikkel stimulálhatjuk: hála, szeretet, elfogadás, felülemelkedés, nagyvonalúság. Jó tudnunk azt is, hogy a planéta a bőséget is testesíti, így érdemes ezt a fogalmat is fókuszba emelnünk. Hiába zárnak be a szállodák, gyárak, jöhet kijárási tilalom, az energiák működnek. A látszólagos összeomlás, a törésvonalak azonban magukban hordozzák az új és bőséges (ne csak az anyag síkján gondolkozz!) világ magvait és csíráját. Nálad a labda: mire koncentrálsz?

A Mars erőt és változtató, cselekvő inspirációkat ad. Vele és általa képesek vagyunk átlépni a határainkat, tenni a jobbért és a méltó minőségekért. Szintén tüzes bolygó, ugyanúgy a világosság megteremtésén munkálkodik, mint a Jupiter, csak más módon és más eszközökkel. Ha látod valakin, hogy összeomlik, befordul, rázd fel! Úgy, ahogy neki jó; emlékezz Lekszikov Attila örökbecsű mondatára: az ő szintjén őszintén! Úgy segíts neki, ahogy az számára a legmegfelelőbb; nem véletlenül te vagy a bölcsebb. Az ösztönerők uralásának, felemelésének is ideje és helye van. Ha nem mehetsz sehová, a bezártság érzését alakítsd át a lehetőség felett érzett hálává, hogy végre kaptál ajándék időt, a legeslegértékesebb valamit. Végre együtt lehetsz önmagaddal és ha van, a családoddal, a szeretteiddel. A rohanásból kiszakadva újra felfedezheted önmagadat és a körülötted élőket; alakítani, változtatni tudsz a sablonokon. A vörös bolygó erejével tudsz erőt, biztonságot sugározni – rád lehet számítani.

Hozd ki a lehető legtöbbet a mostani napokból, mert ritka és kivételes lehetőséget kaptál, kapunk mindannyian. Egy nagyon kedves vendégem írta és tőle veszem át: most adatik meg, hogy lakosságból emberekké nemesedjünk. Hajrá!

u.i.: emlékezzünk, hogy a találkozó a Nyilas és a Sas csillagképében köszönt ránk. Magas tudás, szárnyalás, emelkedés – mi kell még?

képek: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This