A Mars elérkezett a Rák csillagképébe, a csillagzat befogadó oldalán halad. Kifejezetten érdekes égi aspektus az energiák csodálatos ötvöződése miatt! Emlékezzünk, a konfrontáció és a „vagy én tömöm tele a hasamat, vagy te” paradigmája az anyag világához, annak is alacsony szintű működtetéséhez kötött tévképzet szubjektív valóság. A csillagos ég világa jóval magasabb annál, mintsem ilyen földies torzsalkodás fölérhetne hozzá; lássuk meg, hogy ilyenkor, a látszólag ellentétes erők bármilyen találkozása esetén mindig valami különösen finom születik, ami jóval több az „összetevők” összegénél. A Rák női minőségeket képvisel, a befogadás-táplálás-elengedés az anyai hármasság esszenciájaként is definiálható. A Mars ezzel szemben határozottan férfias. Ha megnézzük a Rák égi hátterét, ott tekereg alatta az Északi Vízikígyó (Hydra) equatoriális (égi egyenlítői) csillagképe. A hüllő feje található a Rák alatt, azaz a hozzá tartozó erők (azt, hogy „sötét”, csak idézőjelben írhatom le, hiszen a belső, bennünk élő le- és visszahúzó erőket szimbolizálja) fejet hajtanak a női-anyai szentség előtt.

A Mars oldaláról vizsgálva jelentőssé válik az alázat; azaz mérlegre tesszük: énünk melyik része dominál egy-egy helyzetben. Képesek vagyunk-e ezt a nagyon magas rezgésű alázatot nemcsak érezni, de működtetni, kinyilvánítani is? Megvan-e bennünk az erő, a szilárd belső erő, hogy elfogadjuk, él bennünk is egy vízikígyó, aki/ami olykor a lehúzó erőinket stimuláló késztetéseket küld? Lássuk meg, hogy itt alkalmunk adatik minderre rálátni és felfényesíteni az ilyen jellegű erőinket (is). Nem kell mindig és feltétlenül harcolni a vagdalkozás útján. Van, hogy a sárkány odabent lakik.

Férfiként pedig remek lehetőség megtapasztalni, hogyan-miként ébreszthetjük fel az oltalmazó-védelmező erőinket, amik keménység nélkül szolgálják a szeretetet. Nem mindig az az egyetlen és helyes út, amivel megsemmisítjük a „támadó ellenséget.” Van, hogy a jelenlétünk fontosabb. A Rákba érő Mars megtaníthatja, ha hagyjuk és engedjük, milyen érzés „jelen lenni” és adott esetben ezen kívül nem tenni semmit, mert ez több a szavaknál és a tetteknél. Beleállhatunk egy magasabb férfiminőségbe, ahol más megoldás is létezik, mint az eddig egyféle valóságként megismert. A férfi lehet támasz. Vajon vagyunk-e olyan tökösek, hogy az anyai szentség, a család előtt „fejet hajtsunk” és alárendeljük teremtő erőinket ennek, harc és küzdelem helyett? Nagy kérdések, amikre a most kezdődő időszakban nagyszerű válaszokat adhatunk. Akár nőként, akár férfiként, de ragyogó lehetőségeket kapunk.

 

kép: www.wallpaperaccess.com

Pin It on Pinterest

Share This