Csütörtöktől szombatig jó kis teremtő inspirációt kapunk a Bika jelében járó Uránusz és a Bakban menetelő Mars egzakt trigon fényszögével. A kicsit száraz bevezető mondat bontásával tárul fel egy csodálatosan szép energetika: a két, egymással kapcsolódó planéta egyaránt földes elemű jelben tartózkodik, így a konkrét, kézzel fogható, termékeny és bőséget adó hatás az alaphelyzetük. A Bika Uránusz a különleges módon, mondhatni zseniálisan – és persze hótisztán – működtetett termékeny erőkről, a stabilitást adó, újító gondolatokról (is) szól. A rendszer újra és újra bedob meghökkentő és váratlan megoldási lehetőségeket, amikkel aztán teszünk, amit akarunk. Figyelmen kívül hagyhatjuk fejcsóválva, mondván: mekkora baromság ez, ki hallott még ilyet? – de kritika és ítélet nélkül vizsgálhatjuk és próbálhatjuk ki. Utóbbi mintázatot követve tapasztalhatjuk meg a valódi, gyümölcsöző és építő termékenységet, a járt úttól elkanyarodva, pont benne az izgalmas sűrűben.

A Bak cikkelyében járó Mars erőivel (emlékezzünk: a Mars bizony erőbolygó) folyamatosan, kitartóan és állhatatosan mehetünk a valódi célunk felé. A kiemelés nem a véletlen műve, hiszen a Bak erőterében jóval könnyebb letisztítani, mivel is tudunk egyetérteni és elengedni a sallangokat. Most érezhetjük át igazán és mélyen annak nagyszerűségét, hogy ami igazán fontos, azért bármikor mozgósítani tudjuk a bennünk szunnyadó energiákat. Szusszanhatunk, persze, de az nem azonos a célunk és álmaink feladásával. Másképpen fogalmazva a Mars aktuális asztrológiai pozíciója a növekedésről, a fejlődésről és az ehhez folyamatosan áramló kraftról szól. Már önmagában ez is nagyszerű üzenet, ha pedig rápillantunk a két planéta között munkálkodó trigon fényhídjára, máris továbbléphetünk ennél az angolos „nem rossz, nem rossz”-nál.

A trigon szimbóluma egy egyenlő oldalú háromszög: bármelyik oldalára fektetjük-állítjuk, a hegye felfelé, az ég, a magasságok felé mutat. Emelő erő, a jobbá tevés ösztönzése jellemzi, ez a fantasztikus fényszál köti most össze a Marsot és az Uránuszt, hogy tisztán, szabadon, zseniálisan emelkedjünk és működtessük termékeny energiáinkat valódi célunk felé vezető utunkon.

kép: www.wallpaperacces.com

Pin It on Pinterest

Share This