2019. dec 25. 0

Milyen energiájú Bak újholdra ébredünk Karácsony másnapján?

Karácsony másnapjának reggelén egzakt a Bak jelében járó Nap és Hold együttállása, azaz december 26-án újholdra ébredünk (már ha negyed hétkor kipattan a szemünk…). Egészen különleges a mostani újhold (is, de melyik nem az?), hiszen a Szaturnusz-Plútó közeledő együttállása egyre intenzívebben munkálkodik. Ez a reggel a nagy elhatározásokról is szól. Díszvendéget köszönthetünk egyebekben, hiszen a Jupiter is betársult az újholdhoz, így a magas tudás, a bölcsesség és a belső erkölcs, saját törvényeink is éreztetik hatásukat. Gondoljuk végig: mit kell megtennünk a fejlődésért, az előrehaladásért? Hogyan tudjuk felébreszteni az eddig esetleg szunnyadó ismereteinket, így alakítva őket működő és hasznos tudássá, ami aztán elhozza az újban a jót és a méltót? Kardinális kérdések a csütörtöki ünnepi reggeli mellé.

Erősödik az összeszedettségünk, fokozódik a koncentráció. Már érezzük, tudjuk, hogy valami mozog a felszín alatt: elérkezett az ideje a régi és kifakult minőségek megújításának, de ez a folyamat mindig belülről indul meg. Amikor a kígyó levedli régi bőrét, az is legbelülről kezdődik, nem egy kopott réteg foszlik le: már ott az új, a szebb, erősebb és fényesebb minőség a hüllő régi-levetendő „huzata” alatt. Pontosan így működünk most mi is: mindannyiunkban ott a magasabb, tisztább, méltóbb én, aki ki akar kelni a saját kis tojásából. A burok-létnek vége, bár kényelmes volt, de tovább nem tartható, hiszen a fejlődésünk azon pontjára értünk, ahol vagy kikelünk, vállalva az addig óvó tojás végleges és visszafordíthatatlan összetörését, vagy bezápulunk, annak minden bűzével és rothadásával. Persze alapvetően a fejlődésre, az előrelépésre, az emelkedésre vagyunk programozva; a mostani Bak újholdban pedig esszenciálisan működik ez a kozmikus kódolás. Nagy dolgok ideje érkezett el, ezt érezzük és a lélek szintjéről kiindulva meg is tesszük a lépéseket az anyag világában, tudatosítva, hogy jókor, jó helyen jót cselekszünk.

u.i.: a Hold fürge lépteivel hamar továbbáll, de a Nap és a Jupiter még szombatig egzakt módon áll együtt. Nagy felismerések, tanítások ideje is ez a pár nap, amikor mély és messzire vezető belső utazásokat tehetünk meg. Ima, meditáció egyaránt nagyszerűen és eredményesen működik, érdemes időt szentelni erre is az ünnepi időszakban. Nem mellesleg foglalkozhatunk a távolabbi jövővel is, hiszen a Jupiter a tervezéshez is nagyszerű energiákat mozgósít.

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!