Szerdán veszi kezdetét a nyár második etapja, azaz megérkezik a Nap az Oroszlán asztrológiai jelébe. Oroszlánba lépő Napról nehéz elfogultság nélkül írni, most pedig pláne. Tekinthetünk az Oroszlán időszakára/havára/minőségére csúcsként; hiszen még nem érződik a csökkenő világosság ideje, ellenben a fény és a meleg (avagy éltető tűz) maximuma igen. Az Oroszlánhoz a sugárzó, áradó, kiterjedő típusú (férfias jellegű) szeretet-energia tartozik.

Vedd észre, mennyivel könnyebben tudsz örülni mások sikerének és – jó esetben – eszedbe se’ jut, hogy kicsi, közepes, vagy széles mosollyal örvendezteted meg embertárasaidat. Nincs szűkmarkúság és fukarkodás, ahogyan a Nap se mérlegeli a fényére való méltóságot. Tetőfokára hág a rálátás, az ebből fakadó megértés és a pozitív hozadéka: az elfogadás. Ragyogó, fényességes energia ez, amit érdemes magadba plántálni – „mindegy, mit vetít a híradó, filmen úgysem látható…” Észrevetted, hogy ragyogó nyári napon nehezebb félni és a szűkösségtudatot beengedni, amikor minden fényes és virág-, valamint gyümölcsillatú?

Ez a következő gondolatszál. Élj az Oroszlán Nap másik nagyszerű lehetőségével és töltsd fel a szeretet- és fényakkumulátoraidat. Ha sötét fellegeket hozna az ősz, tudd, benned ott az elvehetetlen, lényed valós magjától elválaszthatatlan fényesség. Ha olvastad a Gyűrűk Urát, akkor emlékszel Galadriel üvegcséjére, amit Frodónak adott, hogy a legsötétebb órán, a legreménytelenebb helyzetben is világosságot adjon. Ezt a képzeletbeli üvegcsét elő véve a későbbiekben bármikor fel tudod ébreszteni a benned lévő, esetlegesen szunnyadó oroszlánságot. Mi is ez a tulajdonság-kupac? Rálátás, az erőid uralása, nemzés, alkotás, kreativitás – mindezt méltósággal. Jól jöhet, mint szilvalekvár a téli napokon.

Van még egy feltétlenül említést érdemlő aspektusa az Oroszlánba érő Nap energiáinak: ez pedig a szeretés „hogyanja.” Azt már unalomig csépelte boldog és boldogtalan, hogy itt feltételek, elvárások és jó jegyek nélküli, áradó szeretetről beszélünk. Fontos azonban, hogy a szeretet kimutatásának jól eső gesztusa mellett sajátítsd el a szeretetben élés, levés, mint már nem tevékeny, hanem állapot-jellegű voltát. Ez az, ami sérthetetlenné, megingathatatlanná tesz; visszavezet önnön legbelső, legigazabb magodhoz. Már nem akarsz birtokolni; itt réges-rég túl vagy ezen a lépcsőfokon. Talán eleinte csak pillanatokra, percekre tiéd az élmény, de gyakorlod! Pont úgy tanulható, mint mikor bringára ültél és a csetlés-botlás után már métereket gurultál simán és egyenesen. Keresd ezt az érzést és meglátod, csodát kapsz.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This