Végre elérkezett az idő, hogy erről a szívemnek kedves témáról is beszéljünk egy kicsit. A két véglet valahogy így néz ki: „fogalmam sincs, most növő vagy fogyó Hold van, de nem is érdekel. A csillagok és a bolygók olyan messze vannak tőlem, hogy semmi hatásuk rám, így nincs miért időt pazaroljak a figyelgetésükre.”

A lendülő inga a túloldali ponton pedig ilyesmit hall: „ma kell borsót vetnünk, mert termésnap van, holnap kicsit óvatosabban fogok vezetni, mert retrográdba fordul a Merkúr, de a Katit ideje felhívnom, végül is mire jó a Halak Vénusz, ha nem erre?” Jó az elején leszögezni, hogy nincs aranyszabály; konkrét, mindenki által behelyettesíthető, egzakt képlet. Kiindulásként Szepes Mária nagyszerű gondolata szolgáljon: „a csillagok nem kényszerítenek, csak hajlamossá tesznek.”

Olvasd el, kérlek, még egyszer. Attól, hogy valamire hajlamos vagy, még nem kötelező úgy működnöd. Ha megengedsz egy személyes példát: édesszájúként hajlamos lennék sok-sok cukrászdába betérni. A hajlamosság, a késztetés ott van, de kaptam szabad akaratot, hogy mégse így működjek (ellenkező esetben tuti megnyerném Gombóc Artúr szerepét bármely castingon). Öntudatom és emberi mivoltam fölé emel a hajlamosságnak, az ösztönszintű késztetésnek. Ez az, amit például az állat nem tesz meg. A farkas vonyítja a teliholdat, a két hímoroszlán pedig addig bunyózik, míg egyikük dimenziót vált és így tovább.

Rajtad áll, mennyire engeded magadat befolyásolni az égi mozgások tudatosítása által. Figyelem: akkor is hatnak, ha hiszel és akkor is, ha nem. Pont úgy, mint a gravitáció. Ha esetleg gravitáció-tagadó vagy, úgy próbáld ki, hogy kidobsz egy tojást az ötödikről: méretes nyers tükörtojássá válik másodpercek alatt az aszfalton, hitedtől függetlenül, hiszen egyetemes törvényszerűségek hatnak rá (is). Alacsony szint például úgy bemenni a munkahelyedre hátráló Merkúr idején, hogy elvárod a félreértéseket, egymás melletti elbeszéléseket és egyéb gebaszokat. Már ha beérsz egyáltalán és nem törik össze a kocsidat…

Onnantól kezdve csúszol alacsony szintű működtetésbe, ha az korlátoz téged. Fordíts rajta egyet: a helyzet adott, azt befolyásolni nem tudod. Kivétel: ha képes vagy megfordítani az előre jelzett idő előtt a hivatkozott Merkúrt, kérlek, írj privátban, mert szeretnék elmenni hozzád tanulni és sokat fizetnék is érte.

Nem korlátozhat semmiben egy égi helyzet, ez nagyon fontos! Nem érezheted azt, hogy ezt vagy azt most nem tehetd meg, mert az égiek nem engedik. Ha mély és valódi vágy él benned, tedd föl (és igen, így fölfelé, az égiek felé) a kérdést: hogyan és miként tudod mégis, a lehető legjobban megvalósítani? Hidd el, ez a teremtett világ úgy van megalkotva, hogy az ilyen típusú, őszinte vágyak teljesüljenek; ettől (is) válik jobbá és jobbá.

Amikor jól és magas szinten működsz együtt az aktuális kozmikus helyzetekkel, az nem olyan látványos. Minden olyan természetessé válik, azt külön nem feltétlenül veszed észre, hogy nem görcsölsz, hiszen ez a természetes. Kicsit olyan érzés, mint amikor hátszélben biciklizel: jó és gyors a haladás anélkül, hogy különösebben nagy jelentőséget tulajdonítanál a rajtad kívül álló körülményeknek. Emlékezz arra is, hogy a legerősebb hátszél sem indítja el a bringát, ahhoz neked kell a pedált taposni.

kép: pixabay.com

kulcsfontosságú: te hol vagy a képletben? teérted van és nem alárendelni hivatott téged

Pin It on Pinterest

Share This