Szent István ünnepének hajnalán lép át a Merkúr a Szűz asztrológiai jelébe, azaz hazatérésről beszélhetünk: a megértés és megértetés planétája az Ikrek mellett a zodiákus ezen szeletét uralja. Szűz Merkúr idején helyükre kerülnek a dolgok: tudod, mikor mit kell tenned és kimondanod. Szeptember első napjaiig tartózkodik itt Hermész planétája; remek napok és hetek támogatják a rendezést – alapvetően belül; hiszen a valós, a külvilágban is megjelenő rendezettség csak így magasabb minőségű puszta pedantériánál. Ide illeszkedik a munka fogalma. Ideje ezt a nemes kifejezést leporolnunk, sőt: intenzív spirituális oldószerrel tisztára fényesítenünk: engedjük el a nemszeretem, a pénzért és a megélhetésért (és csak annak biztosításáért) végzett időrabló tevékenységet, mint fogalmi zűrzavarokozót. A valódi munka – lehetőség. Lehetőség valóra váltani, ha úgy tetszik, kamatoztatni tehetségünket, a bennünk élő és munkálkodó erőket. A Szűz égi „állomásához” szervesen kapcsolódik a munka és a hozzá tartozó aratás. Megértjük, minek jött el az ideje és mutatkozzon bár nagy feladatnak, de nekiállunk és elvégezzük. Fontos: nem csak „rossz” és „kellemetlen” dolgok játszanak itt, hiszen ez már címkézés lenne, az pedig nem vezet sehová. Tudatosítsd, hogy a munkához szűzi értelemben az aratás, azaz a jól végzett munka jogosan járó gyümölcsének elégedettséget adó élvezete is elválaszthatatlanul kapcsolódik. Innen nézve már nem tűnhet nyomasztónak a munka, mint fogalom, ehhez a megértéshez is közelebb vezet a Merkúr.

Tipikus munka ilyenkor a dolgok kimondása, azaz a kommunikáció eszköztárának segítségül hívásával végzett rendező folyamat. Igen, pontosan ettől izzadunk néha szagosra és néznénk szembe inkább az egy hétig éheztetett sárkánnyal; mégis ennek van itt az ideje. A nagy levegővétel és cselekedet után mindig megérkezik a felszabadulás, a megkönnyebbülés, mint egy-egy mozaikdarab helyreillesztésekor. A Nagy Kép egyre tisztább, egyértelműbb; a részletek mind világosabban mutatják magukat. Lásd meg: igenis képes vagy a káoszból rendet varázsolni és nem csak a ruhásszekrényben meg a konyhapulton. Amikor „úszik az életed,” kifejezetten jól jön némi Szűz-Merkúr energia. Tekints rá amúgy befőző szemmel, ha már gyümölcsérés ideje van: mint sűrű lekvárt, tedd el az esszenciális rendezés képességét; tanulható, előhívható, működtethető.

Adalék még augusztus 20-ra: a Merkúr ezen a napon áll együtt egzakt módon az Oroszlán csillagzatának alfa csillagával, a Világoszlop Regulussal. Igen, ő az Oroszlán szíve, másik nevén Cor Leonis. Ébredj rá a szépségre: a szeretet segít rendbe tenni az életedet. A csillagkép magas rezgésű vezérlő elvet közvetít; ezen a csodálatos csütörtökön megmutatja magát az egyértelmű, bár bonyodalmakat kereső énrészünk számára gyakran bujkáló alapvetés. Értsd és tudd: bármilyen történések esnek is meg a világban, a rendező elv e körül forog; az ember szűk szemréssel született ahhoz, hogy a maga valójában ítélhesse meg a világ dolgait. A szeretet fontosságának megértése épít hidat, ami A-ból B-be visz, ötről hatra juttat és elvezet a megélt jelen csodáin keresztül egy méltó jövőbe.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This