Amikor eljut hozzád egy hír, mérlegelhetsz, miként reagálsz rá. Apropó, mielőtt belemerülnénk, definiáljuk, mit jelent – értelmezésem szerint – maga a „hír” szó: olyan információ, aminek tudása lényeges számodra és ennek birtokában jobb döntéseket tudsz hozni. Nem több és nem kevesebb. Ehhez képest a híradó, ami egy összetett szóból: hír-adó-ból indult, ma már inkább egy félelemkeltő-riogató mixre hasonlít. Mindegy, hogy tévében nézed, rádión hallgatod, elektronikus, vagy írott formában olvasod, energetikailag nincs köztük különbség.

 

Jelen pillanatban surroundban ér a koronavírus és a tőle való félelem és rettegés, a világ minden táján. Nem akarok kitérni magára az okra, csak emlékeztetni szeretnélek, hogy két évtizede az ebola ugyanilyen dermedt bénultsággal járó, döbbent félelmet generált, mégsem pusztult ki az emberiség. Emlékezz arra az alaptételre is, hogy a félelem megteremti a maga valóságát. Az egyik sunyítás itt lakik: félsz valamitől, így bevonzod-megteremted és a külvilág azonnal lecsap: tessék, az aggodalom jogos volt, hiszen már be is köszöntött a tragédia. Klasszikus tyúk-tojás relációs vita, de neked tudnod kell, hogy a félelem az egyik legerősebb teremtő erő.

 

Asztrozófusként szeretnék rámutatni az aktuális helyzet égi indikátorára: a sokat emlegetett Szaturnusz-Plútó együttállás már távolodóban van, de még mindig és továbbra is erőteljesen működik. A Plútó szimbolizálja a tömegeket, a Szaturnusz félelmeket, gátat, akadályt – hangsúlyozottan alacsony szinten. Ezen a polcon igenis helye van a tömegek félelemben tartásának. Helye van annak is, amit imént olvastam: a kínai beszállítók otthon maradnak, nem gyártanak alkatrészeket, ezért a világ gazdasága is nemsokára letérdelhet emiatt.

 

Ugyanez a kozmikus hatás alacsony szinten működtetve. Világszerte nem járnak kínai étterembe/üzletbe az emberek, mert félnek. Nem a kínai lobbi íratja velem e sorokat; sem vonzódásom, sem ellenérzésem nincs ezzel a népcsoporttal kapcsolatban (mondhatnám, érzelmileg semlegesen viszonyulok hozzájuk), de vedd észre, milyen érdekes párhuzamok mutatkoznak égi és földi működések között. A „kereskedelmi háború” nemrég enyhült, így beúszott, beúszhatott egy másik tényező, ami sokkalta hatásosabb mindenfajta védővámnál és embargónál.

 

Fontos, hogy tudd és értsd meg a dolgok működését ebből a vetületből is. Miért jó ez neked? Igen, pontosan: amikor átlátod egy bizonyos dolog működési mechanizmusát, már nem félsz tőle, hiszen kipottyan az ismeretlenség szívszorító energiája és nem félhetsz valamitől, amire a szellem síkjáról látsz rá. Láss még egy „érdekességet” is: a vírus nevét.

 

Koronavírus. Ez egy mérhetetlenül profi összetett szó: az előtag egy magas szakrális minőséget testesít meg, az utótagtól félünk, kiszolgáltatottnak, tehetetlen hullajelöltnek láthatjuk magunkat. Koronavírus. Nem bélféregvírus, nem dögvész, nem vérfakasztó vírus. Így, egyszerűen: koronavírus. A korona szakrális tárgy eszköz, ami az uralkodáshoz, a legmagasabb minőségekhez kapcsolódik.

 

A világ Szent Koronáinak (melyekből az ősi tanítás szerint – minő „véletlen” – hét készült) egyik sajátossága, hogy a valódi, szakrális uralkodó velük és általuk az égiekkel kapcsolódott össze közvetlenül, a homlok közepére illesztett hegyikristály pedig a tisztánlátást segítette elő. Ezt a minőséget igyekeznek legyalultatni a vírussal való összekötés által. Évek múlva a „korona” szó hallatán talán csak hideg, rettegős borzongás marad kellő tudatosság híján.

 

Vessünk ismét egy pillantást a csillagos égre: az Északi Korona (Corona Borealis) a legmagasabb tudás magasztos égi jelölője. A Kígyótartó gyógyító és beavató csillagzat, aki kezében tartja a két kígyót: az egyik a Kígyó Farka, az ösztönerők uralásának szimbolizálója. A másik, a Kígyó Feje (Serpens Caput) a szellemi erők uralásának jelölje, ő törekszik a Korona felé, azaz a valódi magas, szakrális tudás irányába.

 

A „korona” szó vírussal való összemosása ennek a minőségnek a gyengítésére kitűnően alkalmas. Ami félelmet keltő, a csapból ömlően is rettegést generál, azt nehezebben tudjuk – ismét hangsúlyozom: kellő tudatosság híján – a legmagasabb minőségekkel azonosítani. A szó óriási erő, a kimondott szó még nagyobb, ha pedig érzelmekkel vegyítjük – elképzelhetetlenül erős. Vegyük észre, milyen erővonalak működnek a háttérben és döntsünk saját belső értékrendünk alapján: félni akarunk-e (azaz FÉL-elemben, az EGY-ségtől, az egésztől távol) élni, vagy köszönjük szépen, éljük az életünket örömben, harmóniában.

 

u.i.: ismét ajánlom a két fül módszert: ami nem a tiéd, egyik füleden beengedheted ugyan, de a másikon azonnal engedd is ki. Szabadságodban áll megválasztani kimeneti és bemeneti füledet.

 

kép: pixabay.com

az időutazás néha meglepő eredménnyel jár

Pin It on Pinterest

Share This