Olyan jó érzés folytatni egy hagyományt: a hétfő megtépázott renoméját visszaállítandó most a Jupiter lép színre, mégpedig egy meglehetősen nagy horderejű jegyváltással: ezen a napon érkezik meg a Nyilasból a Bak asztrológiai jelébe. Egészen 2020. decemberéig, közel a téli napfordulóig itt járja majd égi útját Zeusz bolygója. Egy aprócska zárójel: a Jupiter Nyilasba lépését megelőzően számomra teljesen érthetetlen, de félelmeket keltő hangok terjedtek (helyesebb lenne azt írnom: erjedtek…) az éterben, de visszatekintve semmi nem teljesült belőlük. A Bakban a tudás tapasztalássá érik, az itt járó Jupiter magas tudása a mindennapokba beépülő, az anyag szintjén valóságosan megjelenő energiaként ad jobbnál jobb megoldásokat. Fontos lépés ez a fejlődésünk útján, hiszen saját bőrünkön, mindennapi valóságunkban éljük meg a bölcsesség beépülését életünkbe. Nem ködös eszmékről merengünk, amik fényév távolságra lebegnek az emberi valóság fölött, hanem lehozott és működtetett, valóban az előrelépést megsegítő tudás jelenik meg a Bak Jupiter által.

A Jupiter egyben gyógyító princípium is: az előttünk álló bő egy év erről is szól. Ébred, erősödik és kiárad a bennünk élő gyógyító minőség. Ne gondoljunk orvospótlék-működésre, mert a valódi gyógyítás ebben az értelemben teljesen mást takar. A tudás, a szeretet és a bölcsesség ad gyógy-írt a problémákra; ezekkel az erőkkel kapunk magasabb, jobb megoldásokat. Általában is elmondható, hogy a jupiteri áradás előre visz. A bőkezűség, adakozás, nagyvonalúság segít a fejlődés útján. Bak Jupiterkor, ha netán megjelenne a szűkösség érzése, kövessük a receptet és adjunk kétszer, sokszor többet, így indítva be a csodafolyamatokat. Ne szűkítsük le csak a pénzre a gondolatainkat, minden játszik: adhatunk mosolyt, törődést, figyelmet. Más kérdés, hogy az adásnál koncentráltan működünk, tudjuk, ráérzünk, hol fejti ki energiánk a legjobb hatást.

Végezetül a tanításról is szót ejtünk. Bak Jupiter idején nem csak mi magunk tanulunk sokat, olyan dolgokat, amik segítenek az előrehaladásban, de megjelenünk mások életében, mint tanítók. Elsődlegesen példaadással, iránymutatással; itt és most sokkal fontosabb saját hitelességünk és az ez által történő fényárasztás, mint a tanult ismeretek verbális elismétlése. Természetesen a szó klasszikus értelmében vett tanítás is jól működik, mert termékeny talajra hullanak tudásunk magjai, mégis, a Bak-típusú, kézzel fogható módon, tapasztalatok általi tanulás a legjobb. Kapunk egy évet a gyakorlatban kipróbálni olyan folyamatokat, dolgokat, amik régóta bennünk érlelődtek és most dönthetünk róluk: miután megízleltük, életünk részévé emeljük őket, vagy könnyedén, szeretettel engedjük el őket.

 

képek: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This