Vasárnaptól jövő hét csütörtökig áll együtt a Mars és a Merkúr a Rák asztrológiai jelében. A Rák zodiákusa az eredetről, a „honnan jöttem” kérdéséről is szól. A gondoskodás, a táplálás, a védelem talán közismertebb Rák-típusú működés. Az itt találkozó Mars és Merkúr nemcsak rávilágít a gyökerekre, de erőt is ad, hogy kihúzzuk a valódi, értékes és mélybe nyúló szálak közül a giz-gazt. Ez a két planéta együtt megértést és azonnali, gyors cselekvést kínál, mégpedig olyan módon, amivel érzelmileg tudunk azonosulni. Jellemzően belső folyamatainkat, az ott zajló történéseket segíti a két princípium találkozója, hogy ebből a lelki-érzelmi munkából valódi és fényes tettek szülessenek.

Csillagképi értelemben válik csak igazán érdekessé ez az együttállás. Ha asztrozófiai szempontból vesszük górcső alá a két bolygó kézfogóját, igen érdekes folyamat rajzolódik ki. Az Ikrek ekliptikai csillagképében, annak is az alfa csillagánál, Castornál indul a planétapacsi. Ő szimbolizálja a halandót, a mulandót. Vasárnap és hétfőn remek lehetőségünk adatik felismerni önmagunkban, belső világunkban ezeket a minőségeket: nézzük meg, mi az, ami nem örökkévaló, ami még kötődik a mulandóhoz. Lássuk meg és tegyük meg a lépéseket, hogy felfényesítsük mindezt magunkban. Ehhez ad segítséget keddtől csütörtökig az Ikrek csillagzatának béta csillaga, a Pollux. Ő már ezt a bizonyos múlhatatlan, örök minőségeket képviseli. Ha már láttuk, felfedeztük és megértettük, mi az, ami mehet a spirituális fényezőüzemünkbe, akkor ez a három (szent) nap kitűnő idő a munka elvégzésére. Belső erők acélosodása, jellemedzés, nemesedés, hogy csak pár „jelentéktelen apróságot” említsek a rendelkezésünkre álló erőkkel való együttműködés pozitív hozadékai közül.

Kifejezetten intenzív örömérzéssel jár az önlegyőzés, a bennünk élő visszahúzó erők felett aratott győzelem ezzel a magas szintű megértéssel párosulva. Olyan, akár hosszú évek óta görgetett érzelmi sz@rgubancoktól galacsinoktól szabadulhatunk meg, amikről egyrészt nem is tudtunk, csak sejtettünk, hogy munkálkodnak a mélyben, másrészt pedig nem hittük el, hogy múlt időbe tehetjük őket. A Mars-Merkúr mostani találkozója viszont igen jó energiákkal támogatja ezt az igeidőváltást.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This