A Nap, központi csillagunk kedden vált jegyet és érkezik meg az utolsó tavaszi jelbe, az Ikrekbe. Ha ez – valami oknál fogva – önmagában még nem tűnne végtelenül izgalmasnak (pedig az!), akkor jó tudnunk, hogy ebbe az asztrológiai szeletbe nem ám magányosan toppan be cselekvő énünk égi megjelenítője: a Merkúrral együttállásban kezdi meg ezt a harminc fokot az égen. Az Ikrek Nap idején erősödik a megismerés vágya: kíváncsiság, felfedezés, izgalmas új dolgok és tapasztalások tülekednek látóterünkbe. Az Ikrek minőség egyik emblematikus jellemzője a polaritás megélése, nem véletlenül kettős jel (Ikrek és nem Iker, mint ahogyan a Halak sem Hal). Az igazi csoda azonban nem a fény és az árnyék, a fehér és a fekete, a jó és a rossz, az igen és a nem kétoldalúságára való rácsodálkozásban lakik. Már a szemlélődés közben – milyen érdekes! – elengedjük az ítélkezést. Látjuk, hogy az éremnek két oldala van, de már nem akarjuk bizonygatni, hogy a fej jobb, vagy az írás. Az Ikrek-féle felfedezés és tanulás-tapasztalás valódi mágiája a kettősségben létező egység, a polaritásban meglévő és a fölött, azon túl ragyogó egység, azaz EGY-ség. Van fej és van írás, ezt látjuk, de már pénzérmeként tudjuk nézni a fémdarabot, nem elveszve az egyik vagy a másik oldalban.

Ikrek Nap idején a kommunikációnk is intenzívebbé válik, több szó szövődik, a szavak mondatokká állnak össze és a mondatok közelebb hoznak társainkhoz. Az Ikrek egyben kapcsolati jel is, ahogyan az asztrológiai jel ura, a Merkúr is kapcsolatbolygó. Hangsúlyossá válnak emberi viszonyulásaink és megnövekszik amúgy sem elhanyagolható tanító szerepük. Emlékezzünk: a kommunikációt magyarul eszmecserének is nevezhetjük, ahol nem rátukmáljuk a másikra a valóságunkat, hanem eszméinket cseréljük. Odafigyelünk, meghallgatunk és érdemben beszélgetünk, nem a meglévő lemezeinkkel lovászkodunk beszélgetés ürügyén.

A Nap-Merkúr együttállás még szerdán is egzakt, így nagyon jó ötleteket és sugallatokat is várhatunk, bizton érkeznek. A két princípium kézfogója a szellemi sík felfényesítését is magával hozza, hiszen Hermész planétája a gondolkodásunk, szellemiségünk szimbolizálója az égen. Nap = fény. Esszenciális fényesség érkezik gondolataink közé, ezt a ragyogást pedig érdemes kiaknáznunk és bőséggel meríteni az itt érkező sziporkákból.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This