Október 23-án nem csak szabad pénteket kapunk, hosszú hétvégét, de Skorpióba lépő Napot is. Ennek pedig illik örvendezni, mert szuper energiájú. Az égre néző ember amúgy sem kocakövet hajítva tüntiző habitusáról ismerszik meg, de azért tudd: a forradalmiság nem tűnik el, de nem az „ellen” kiűzésére irányul. Fókusza most befelé fordul: a lélek, az érzelmek világába. Emlékezz, kérlek: a Skorpió titokkutató jel. Belső világod mélységének felfedezése, az ott lapuló csodák kibontása a valódi forradalom. Igen, tudom, ez a „munka” nem olyan magasztos, mint gondosan összeállított (tankönyvben is leírt módon…) Molotov-koktélt dobni a T-34-re, de több pozitív hozadékkal bír. Ha a tudás családfáját kutatjuk, felfelé haladva a női ágon azonnal az ismétlésbe botlunk: nem először írom le, de vélhetően nem is utoljára, hogy a titkok kutatása nem azonos a turkálással, a kurkászással, a guberálással. Ezek a fogalmak inkább a kidobásra szánt szemét rejtett minőségei felé irányulnak, abból a feltételezésből kiindulva, hogy a sz@rban is lapulhat gyémánt. Hollywoodi filmek forgatókönyvei (szigorúan megtörtént esemény alapján!) alátámasztják e tézist, mégis, nem tekinthető asztrozófiai értelmezésben valódi titokkutatásnak. Miért nem? Mert abból a paradigmából indul ki, hogy túlnyomó részt haszontalan szemét van, abban kell éles szemmel kutakodni és vagy van ott kincs, vagy nincs. Jellemzően és statisztikailag alátámasztottan utóbbi kimenetnek alacsonyabb az oddsa, gyakorisága miatt.

A valódi titokkutatás ellenben más kiindulási alappal bír. Itt tudjuk, hogy vannak megismerésre, felfedésre váró, jelenleg szemünk előtt rejtett minőségek. Vágyjuk őket megtalálni, mert amolyan bányász-módra közelítünk. Bányászként a mai, modern korban, amikor a szeizmográf, vagy akárhogy is nevezzék, a talajkutató hanghullámos kütyü jelzi az arannyal teli telért, neked „csak” a kőzetet kell lekalapálnod róla. Spirituális titokkutatóként tudod, hogy a. kincsért jöttél b. kinccsel „távozol.” Tudom, gyermekesen leegyszerűsítettnek tűnik ez így, leírva, elfogadom. Ennek azonban az az oka, hogy tényleg ennyire nem bonyolult – végletesen egyszerű és egyértelmű. A Skorpióba lépő Nap idején mind inkább befelé fordul tekintetünk – ez a természetes késztetés. Nyilván a régebbi korok természethez közelebb élő emberei mindennapjaik során ezt jóval könnyebben megvalósíthatták nálad, de ne mondj le róla teljesen, sőt. Találd meg az időt (ez legyen minőségi!), amikor elmerülhetsz lelked, érzelmeid hullámaiban. Elvárások nélkül, a szemlélődő ember felfedezésre kész attitűdjével tudsz rátalálni a felszín alatt megbúvó értékeidre. Ott is rejtőzhetnek, ahol elsőre görcs, fájdalom, törés lakik. Beléjük hatolva, szétbontva őket gyöngyhalász módjára leled meg nem csak a tanítást, de a beléd „integrált” lehetőségek végtelen számú, nagyszerű lenyomatát.

Immár egy hónapja rövidülnek a nappalok, csökken a látható fény mértéke. Ennek érzetére öblös lapáttal tesz rá a hétvégi óraállítás; szerettem volna írni, hogy remélhetőleg az utolsó, de friss hírben hallottam, hogy még mindig tökörészünk vele. A rövidülő nappalok nem véletlenül kínálják fel a fényesség befelé irányítását; idézd fel, hogy ez a minőség nem fogy el. Amikor „kint” kevesebbet látsz belőle, akkor odabent, benned erősödik. Segítsd a folyamatot azáltal, hogy tudatosan viszed befelé. A növekvő belső fény pedig eddig nem látott, sötétben lapuló mintázataidat is megmutatja, magasabb szintű önismerethez vezetve el. Pozitív hozadék: jobb minőségű döntéseket tudsz már itt és most meghozni. Cselekvő énünk égi megjelenítőjének jegyváltása érzelmi biztonságodat hivatott növelni. Ébredj rá: minél kevesebb az ismeretlen belső egyenletedben, annál magabiztosabban tudsz lépdelni, mint mikor tudod, hol vannak a stabil, billegésmentes kövek a patak gázlójánál. Üdvös mellékhatásokként jelenik meg a felszabadulás és megkönnyebbülés, valamint a legjobb értelemben vett szenvedélyesség. Ez utóbbi növekvő tetterőt takar: az asztrológiai jel két uralkodó bolygója a Mars és a Plútó. Két erőbolygó. Jó tudnod, hogy érzelmeid vizsgálata nemhogy elgyengít, de kifejezetten erőssé is tesz. Még akkor is, ha út közben egy-két zsebkendőt elhasználsz. Nem csak könnyek törlésére jók, de – végleges – búcsút is inthetsz velük olyan félelmek, szokáshurkok, blokkok után, amikről eddig inkarnációd végéig szóló társulásban élést hittél.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This